Mas demana una reconciliació entre PDeCAT i JxCat

L'expresident diu que li agradaria anar a Bèlgica per fer una "reflexió conjunta" amb Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha apostat perquè “en algun moment” hi pugui haver una reconciliació entre PDeCAT i JxCat i ha avisat que mentre això no passi, aquest espai no tornarà a tenir l’hegemonia. En una entrevista a Rac 1, Mas ha explicat que li agradaria anar a Bèlgica per fer una “reflexió conjunta” amb el líder de JxCat i president a l’exili, Carles Puigdemont. “Ho seguiré intentant”, ha assegurat Mas tot i admetre que “ara és més difícil que abans”. I és que segons l’expresident, la decisió de no presentar-se en coalició a les eleccions no ha sortit bé ni per al PDeCAT ni per a JxCat i ha preguntat què pesa més: la incomoditat de fer una coalició electoral o quedar primer en unes eleccions”.

Comentaris

  joandomenec 17/02/2021 6:09 pm
  Conciliació? Sou els detritus de la pitjor Convergència. Si tinguésseu un mínim de decència dissoldríeu el partit que té el mateix futur que Ciudadanos,el no-res.
  Ramon 17/02/2021 5:39 pm
  Entre nacionalistes catalans no hi hauria d'haver cap acarnissament. Entre nacionalistes catalans hauria d'haver-hi sempre un compromís, un lligam, una unió patriòtica per damunt de les eventuals discrepàncies. L'acarnissament, contra els enemics del nacionalisme català, Vox, Rufián, Carrizosa, etc.
   Nació catalana 17/02/2021 6:58 pm
   Suposo que ets conscient que hi ha un independentisme espanyolista que rebutja frontalment el nacionalisme català. Ser independentista no implica defensar la nació catalana. Només implica voler un estat separat.
   Com somni nacionalista està bé 17/02/2021 6:00 pm
   Però saps perfectament que no és realista. El truc està bé, encara que vulgar, un lloc comú: hi ha un enemic que es diu Espanya. Què hi ha més enllà d'això?; odi i dicrepancia entre les diferents faccions independentistes; és humà, no es pot evitar, és la guerra civil catalana que ve de molt lluny.
  Hay que disculparle. 17/02/2021 4:27 pm
  Es una persona vulnerable que ha sufrido mucho, como Osacar. Pero a diferencia de su tesorero Mas nunca sabe nada de nada, No sabe de donde venía el dinero, no sabe de donde salen los votos y presumiblemente no sabe de donde vienen los niños. Bendita inocencia.
  Ricard 17/02/2021 4:19 pm
  El que si es pot constatar és que ERC no ha "eixamplat la base".
  A bones hores, Mas 17/02/2021 4:09 pm
  Si fos el Puigdemont et diria: Deixi aquí la seva sol·licitud i si de cas ja el trucarem.
  QUINA BARRA 17/02/2021 4:06 pm
  Això ja passa de taca d'oli, s'ha de ser pocasolta per surtir a fer el xulo així
  Groc 17/02/2021 3:48 pm
  Sempre havia estat de Convergència però gent com la Pascal, en Bonvehí i acòlits m’han fet donar el pas a Junts. Mas es un dels millors polítics que hem tingut però arrossega el llast de les retallades i aixó fa que molts valorem la seva feina dès del backstage però per desgràcia no podem comptar amb ell a primera fila. Si el PdeCat hagués format part de JxCat haguèssim guanyat les eleccions però ERC hauria estat la primera formació en no voler formar govern smb nosaltres i mirar cap un tripartit. Deixem que ERC formi govern. Ja hi podrem dir la nostra ... tothom quedarà retratat aquesta legislatura
   Mas és un pocasolta! 17/02/2021 3:57 pm
   Va deixar amb el cul a l'aire al pobre Osacar, i ens diu que no sabia res de la corrupció quan porta tota la vida a corruptgència i en carrecs de confiança, tanta confiança que va fer de "tutor" de l'Oriol Pujol.
  Massa tard Arturo 17/02/2021 3:03 pm
  La unitat no es demanava per amor ni per vots, era per l'herència. Junts, és a dir Puigdemont, ja té el que vol i abans no tenia: la capacitat de rebre les habituals subvencions institucionals per diputat, temps de propaganda gratis als mitjans públics i tot això. Fins ara això li donava el PdeCat i ara ja no pot; sort si el PdeCat no es dissol com UDC.
  Ramon 17/02/2021 2:42 pm
  A sota n'hi ha que s'acarnissen amb el PdCat dient que el trencament era el preu que calia pagar per trencar amb l'autonomisme convergent. Primera, l'autonomisme convergent és, de llarg, el principal graner de vot independentista actual. Segona, aquell autonomisme convergent ha de ser honorat i agraït. A mi em sembla molt bé que acollim qui va sabotejar les loteries catalanes. Però que acollim qui va sabotejar les loteries catalanes alhora que tractem com apestats els que van intentar implantar-les, ni de conya. Això és una injustícia nacional que clama al cel. I òbviament dic les loteries com un exemple entre mil. Però, per enèsima vegada, expulsar el PdCat, a banda d'aguditzar l'escorament esquerranista d'una coalició que teòricament havia de ser transversal -vaja transversalitat, si ni un partit socialdemòcrata s'hi podia sentir còmode!-, a banda d'aquest escorament, dic, tooooorno a dir, que si l'objectiu era desmarcar-se de Convergència per no haver de sofrir el desgast derivat del pòsit de tanta guerra bruta anticonvergent per part de l'enemic des de com a mínim 1980, aquest propòsit, aquest objectiu, era estupidíssim. Que potser l'enemic, llegeixi's el tripartit amb tots els poders botiflers al darrere, s'han deixat de referir en cap moment a Junts per Catalunya com "els del 3%"?
   No t'ho creus ni tu 17/02/2021 7:05 pm
   L'autonomisme convergent es podia entendre (i només en part) en una etapa de transició amb cops d'estat LOAPAS i mil equilibris complicats. Defensar el mateix 40 anys després i amb tot el que ha passat entremig és de poca-soltes. El PdCat i en Mas tenen d'independentistes el que ERC.
  Reconciliació? No, gràcies 17/02/2021 2:41 pm
  Si no us haguessiu fotut la gran patacada, ara estarieu tant orgullosos de vosaltres. En campanya només heu anat contra un sol partit: Junts. Nul.la visió política o potser mala llet, primer es guanya i desprès es divideixen les estratègies. Ara ja veurem que farà ERC (o que li manaran que faci), de moment ja està torrant els collons amb això dels comuns, que és l'estratègia per fer fora Junts del Govern.
  39
  13
  Respon
  Ramon 17/02/2021 2:33 pm
  Hi estic d'acord només a mitges. Que el trencament li ha servit a Espanya per assolir llur objectiu de fer quedar ERC al davant? Sí. Evident. Però que la culpa del trencament ha set del PdCat, ni de conya. La gran culpa l'han tinguda els meus. I escolta, jo no crec pas que el PdCat signifiqués un retorn a l'autonomisme convergent, però si de retorn a l'autonomisme es tractés, mil milions de vegades abans un retorn a l'autonomisme convergent que a l'autonomisme no nacionalista que cerca ERC. Suposo que en això hi estarem d'acord. Aquesta agressivitat, aquesta cruesa, aquest odi, no se'l mereix el PdCat. Qui s'ho mereix és ERC.
  Ramon 17/02/2021 2:24 pm
  Crítiques al PdCat?, doncs d'entrada el logo, que sembla una llufa dels Sants Inocents. En segon lloc, les crítiques a una dependència de la CUP que, certament, han set en tot moment una catàstrofe però una catàstrofe esdevinguda no pel gust dels netament independentistes tant de Junts pel SÍ com de Junts per Catalunya sinó obligada pels resultats electorals. I també els critico, moltíssim, el SÍ als pressuposts del govern espanyol sociato-pudent. Que l'enemic, llegeixi's el tripartit, els ha utilitzat per restar vot a Junts per Catalunya a fi i efecte d'assolir llur objectiu de fer quedar ERC per davant? Evident. Però, això, l'enemic, llegeixi's el tripartit amb tot l'empresariat botifler al darrere, ho ha pogut fer arran un trencament que qui menys culpa en tingué fou el PdCat. Més que trencament, allò va ser una expulsió del PdCat. Va ser una injustícia política, una desgràcia electoral i per damunt de tot una estupidesa perquè, torno a dir-ho?, ni que Junts per Catalunya hagués presentat de programa el Llibre Roig del President Mao igualment l'enemic, llegeixi's el tripartit amb tot l'empresariat botifler encara, igualment hauria dit que són "Kumbaryènsia am un altra nom". Com així ha set.
  LSO 17/02/2021 2:12 pm
  Nada de reconciliación con traidores. Quieren seguir viviendo de pagas, porque se les ha acabado.
  fideli 17/02/2021 1:49 pm
  res. Certificat de defunció i sebolliment
  Fer net. 17/02/2021 1:45 pm
  Es tractava d'això, de fer net, i Junts ho ha aconseguit. En cap moment han d'acceptar com a socis gent del PdeCat d'aquí endavant.
  lluna plena 17/02/2021 1:43 pm
  Mas, l'has cagat i fes el pas definitivament al costat. RIP polític
  Ramon 17/02/2021 1:42 pm
  El trencament fou una desgràcia i, encara més, una estupidesa. Però la culpa no va ser del PdCat.
   Klaus 17/02/2021 1:46 pm
   Ah, no? Il·lustra'ns, de qui va ser segons tu? Van anar de sobrats i la van cagar, així de senzill, i ara venen els plors
    fat boy 17/02/2021 2:07 pm
    I ja es la segona vegada pero sembla que hi ha 70.000 rucs que continuen ensopegant amb la mateixa pedra. L'Espadaler, aquest si que veu clar on ha de posar el cul.
     Ramon 17/02/2021 2:13 pm
     La comparació entre la mitja UDC del Duran i el PdCat és d'una injustícia infamant, fat boy. Duran, un cop escindit, frisava pel fracàs de Junts pel SÍ. Mas, en canvi, frisava tant per l'èxit de Junts per Catalunya que ni tan sols en campanya va posicionar-se tant com podia haver-ho fet, pel PdCat, mantenint una posició equidistant exemplar que ara manté en aquesta declaració també absolutament pertinent.
     14
     69
     Respon
      fat boy 17/02/2021 8:40 pm
      Ja que en saps tantes coses perque no m'expliques com es que he vist pancartes i un munt de cartells d'aquests senyors en un poble de menys de 6000 habitants?. D'on surten les misses (perdo per l'acudit)?.
    Ramon 17/02/2021 2:05 pm
    Doncs òbviament al meu parer en va tenir més culpa Junts per Catalunya, que el PdCat. I tot plegat per la infinita estupidesa de voler desmarcar-se de Convergència. Estupidesa infinita perquè, ho he dit manta vegades, ni que Junts per Catalunya calqués el programari de la CNT-FAI, l'enemic, és a dir, el tripartit, igualment continuaria referint-s'hi com "Kumbaryènsia am un altra nom". Que és exactament el que ha passat. El PdCat va ser empès materialment fora alhora que s'hi acollien trajectòries botifleres de tota la vida i maximalismes esquerranistes puny enlaire. I la cirereta del mal gust, la manera de fer fora Àngels Chacón. El trencament va ser una desgràcia, perquè ha permès a Espanya aconseguir per fi llur objectiu fonamental de fer quedar ERC al davant. I també va ser una estupidesa infinita perquè, ni era bo aquell escorament esquerranista, ni tampoc anava a servir de res de cara a evitar que l'enemic, llegeixi's el tripartit, deixés de dir-los "corruptgents".
    30
    130
    Respon
     Klaus 17/02/2021 4:07 pm
     És la teva opinió Ramon. Jo ho veig d'una altra manera: no estic d'acord amb JxCat (posa-hi la raó x que sigui) - em presento pel meu compte amb tots els diners i els minuts de propaganda electoral que correspondrien a JxCat - que això és dividir el vot? que els bombim! - que no és gaire just apropiar-se de tots els diners i els minuts? que els bombin! - ups, no trec ni un escó - ups, sense escons no tenim ni accés a càrrecs públics ni diners pel partit - ei, JxCat, i si fem les paus? Quan t'equivoques has d'assumir la teva responsabilitat, culpar a un altre és lleig.
     No em sigui de la corda autonomista 17/02/2021 2:15 pm
     Cap desgràcia. Per trencar amb l'autonomisme convergent cal pagar un preu. Millor pagar-lo ara a nivell de govern de fireta autonòmic que no pas a nivell de no treballar per la independència, que això és el PdCat i els seus seguidors. Mas li ha fet la eina bruta a ERC. Aquesta gent no hi pinten res a Junts.
  Ramon 17/02/2021 1:40 pm
  Tota la raó. I tot el dret de dir-ho. Ningú no hi té més dret, que ell.
  Klaus 17/02/2021 1:38 pm
  Quan fou mort el combregaren, Sr. Mas. Fins al diumenge a la nit que van sortir els resultats no hi patíeu gens per la unitat, oi? Doncs vinga, pagueu-vos vosaltres les factures, no feu un "simpa" com Unió.
   Ramon 17/02/2021 2:08 pm
   Unió no és l'únic partit fagocitat, abduït, per l'enemic, arran llurs nombres vermells. Anys abans ja havia passat per exemple amb l'ERC que havia quedat després de la bifurcació del PI.
  ni el 3% us ha votat, perquè serà 17/02/2021 1:32 pm
  ui ui ui que se li acaba el txollo. Al final, quan un es treu la careta, passen aquestes coses
  Lleida 17/02/2021 1:21 pm
  A misses dites...
  Dani_Andreuenc 17/02/2021 1:20 pm
  Unitat... Aquesta broma d' anar separats ha suposat 2 escons menys. Malament!
  falco 17/02/2021 1:12 pm
  La reconciliacio la tenieu que haver fet ambs de las elecccions , no ara que esta tot perdur Gracies a la vostre separacio hem tornat a perdre la oportunitat de tenir 81 escons.Es te que pensar primer amb l'interes de pais que amb el de cadire
   odisea 17/02/2021 1:28 pm
   Totalmente de acuerdo ,ya es un poco tarde,el orgullo se paga caro.
  Nunca Mas 17/02/2021 12:59 pm
  ERC no ha eixamplat res. Ha perdut desenes de milers de vots i la seva pírrica victòria se la deu exclusivament a aquesta rèmora convergent anomenada Mas. Ja poden anar despotricant contra els neoconvergents tant con vulguin, però és precisament gràcies a ells i a l'immens favor que els hi han fet que Aragonès pot intentar ara (ja veurem si ho aconsegueix) presidir un govern amb només un escó de més per sobre de Junts.
  56
  33
  Respon
  Ai Miss Catalunya... 17/02/2021 12:57 pm
  Vostè es culpable de moltes coses, el pitjor polític que ha tingut Catalunya. Per sort les CUP el van enviar a la paperera de la història, no intenti sortir que fot massa tuf.
  82
  15
  Respon
   Ramon 17/02/2021 2:10 pm
   Mas és, de llarg, el millor polític català del segle XXI (tot i que, això, atesa la competència tampoc no és dir gran cosa). I la CUP va fer-li un gran servei a Espanya vetant-lo de President.
   21
   108
   Respon
  bs 17/02/2021 12:51 pm
  si, ara que us heu quedat amb el cul a l´aire i heu perjudicat tant el vot independentista... doncs ara que us bombin, molta decepció del Sr Mas..
  Si home 17/02/2021 12:41 pm
  Porque no te callas” i “lo siento mucho no lo volvere a hacer”. Ara caca.
  Manel de manresa 17/02/2021 12:39 pm
  No cal. Amb aquest últim pas s'enterra la Unió 2.0 i altres personatges no independentistes. Segurament n'hi ha gent molt bon. Si és independentista pot anar a altres partits, si és españolita enté més per triar encara. Mas, fes un pas definitu al costat i liquideu d'una vegada CiU. Polticament no és interessant ja i ara per ara només fa soroll que fa que perdem forces (si és que és independentista). Heredar el bagatge cultral de CiU ara per ara és més un pes pessant que un actiu.

Nou comentari