El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas avisa Duran: “No permetré que CiU se supediti al PSC”
  • CA

“De cap manera CiU no pot supeditar la seva pròpia idea, la seva pròpia estratègia i el seu propi projecte a un partit com el PSC, que té uns dirigents que molt sovint fan la pilota al PSOE i prefereixen l’aliança del PSOE abans que la defensa dels interessos de Catalunya”. Així de clar ha estat el secretari general de Convergència, Artur Mas, al advertir al seu soci de federació i líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que no permetrà “de cap manera” que CiU “supediti” la seva estratègia sobre com respondre a una eventual retallada de l’Estatut a l’estratègia del PSC.

Mas ha acceptat que, una vegada se sàpiga quina és la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, els partits polítics catalans es reuneixin per parlar sobre quina resposta cal donar des de Catalunya. No obstant això, ha volgut deixar molt clar que CiU no ha d’anar a la cimera que vol convocar Montilla només a “escoltar”, sinó que ha d’acudir a defensar les seves “idees pròpies”.

Per dissuadir els seus socis d’Unió de qualsevol temptació de subscriure sense més l’estratègia del govern de José Montilla, Mas ha advertit: “No permetré de cap manera que CiU supediti la seva estratègia a la del PSC i els seus dirigents, que és una estratègia molt vinculada als interessos del PSOE i per tant és una estratègia molt poc favorable als interessos de Catalunya”.”Procuraré per tots els mitjans que CiU tingui una posició pròpia en el tema de la reacció davant una sentència desfavorable sobre l’Estatut”, ha avançat.

El secretari general de Convergencia ha subratllat que “perquè hi hagi una estratègia conjunta s’han de complir una sèrie de condicions i la principal és que els partits que signin aquesta estratègia a Catalunya han de tenir les mans lliures a Madrid”, una condició que “ara per ara el PSC no compleix, perquè està lligat de peus i mans al PSOE”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa