El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas a Montilla: “Vostè torna amb les mans buides de tot arreu”
  • CA

El president de CiU, Artur Mas, ha recriminat al president de la Generalitat, José Montilla, que sempre torna “amb les mans buides de tot arreu”.

El líder convergent ha fet referència a les reunions que el mandatari català va tenir la setmana passada amb el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i amb els dirigents de Nissan, respectivament.

“Va anar a París i va tornar amb les mans buides” perquè “pocs dies després l’empresa automobilística li va presentar l’expedient de regulació”, ha argumentat Mas.

“Volem fets i no paraules, com diu vostè”, ha exigit el líder de CiU. “Li demano lideratge” i “escoltant les seves respostes em dóna la sensació que són purament administratives i burocràtiques”, ha opinat durant la sessió de control al Parlament.

Per contra, Montilla ha replicat que la intervenció de Mas “sobte que sigui d’un partit que ha governat durant 23 anys”. El president ha contestat que la crisi de les empreses automobilístiques “és aquí i a tot arreu”.

“No estem parlant d’un tema que només afecti a Catalunya” i el problema “no està en mans del Govern exclusivament”, ha defensat.

Així mateix, Mas ha recordat que Montilla era ministre d’Indústria fa poc més de dos anys i considera que podia haver pres mesures, vista la situació actual.

El president ha reiterat que el Govern “s’ha preocupat pels treballadors i la indústria del país”. “Hem fet les gestions pertinents i necessàries”, ha sentenciat.

A més, el president ha anunciat que viatjarà al Japó per reunir-se amb la direcció de Nissan i defensar, així, els llocs de treball i l’activitat econòmica de les fàbriques que l’empresa té a Catalunya.

La sessió de control ha estat seguida per representants del comitè d’empresa de Nissan des de la llotja d’invitats de l’hemicicle parlamentari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa