Vilalta, a Colau: “No és una tonteria fer cas al 80% de la ciutadania”

ERC vol que la Diada serveixi per "canalitzar la força de l'independentisme" cap a la taula de diàleg

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha respost aquest dilluns a les polèmiques declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què es referia a “tonteries” les peticions de celebrar un referèndum d’autodeterminació. “No és una tonteria fer cas al 80% de la ciutadania que demana la solució del conflicte polític en base a un referèndum i una amnistia”, ha afirmat després de la reunió de l’executiva d’ERC. “Que tothom pugui votar és la clau de volta perquè hi hagi una solució política“, ha dit.

Per altra banda, ha explicat que ERC vol “canalitzar la força” de la mobilització independentista de la Diada de l’Onze de Setembre cap a la taula de diàleg, que s’ha de reunir a finals de la setmana que ve. Ha afirmat que l’11-S és una “oportunitat” per demostrar la “fortalesa” de l’independentisme, també de cara a la reunió on s’ha de “dialogar i negociar” la resolució del conflicte. Vilalta ha dit que l’independentisme pot tornar a demostrar la seva “força” durant la mobilització de la Diada, aquest dissabte. La portaveu dels republicans ha fet una crida per constatar que “l’independentisme hi és”, malgrat la pandèmia i la “repressió” de l’Estat, i aprofitar la “força de la gent i dels carrers”.

Així, Vilalta ha instat l’independentisme a “canalitzar la fortalesa dels grans consensos a la taula de negociació”, alhora que ha apel·lat l’Estat a “atendre” la demanda de la ciutadania catalana per decidir el seu futur. ERC vol que l’11-S, doncs, serveixi per fer “pinya” i anar “a l’una”. Després que el president del Consell per la República, Carles Puigdemont -líder de JxCat- hagi dit que “la confrontació amb l’Estat no es pot defugir” perquè és una “realitat inevitable”, Vilalta ha respost que seria “un error” que “algú” utilitzés la Diada per anar “en contra de companys de viatge”.

Comentaris

  Erc les putetes de lacolau 06/09/2021 3:21 pm
  Ampliarla base amb la porqueria franquista Colau es aznarisme junqueril. Pobre Ferrovial, aviat l'himne d'erc sera el Cara al Sol de la CUL.AU.155
  Doctor Strangelove 06/09/2021 4:13 pm
  Com es nota que la noia aquesta és de lletres i no domina els tants per cent! En fi, no és una tonteria fer un referèndum, és simplement una subnormalada! Doc.
  Llobregat 06/09/2021 4:30 pm
  Colau no té ni cultura ni estudis per representar Barcelona a a més a més Colau és psicològicament mediocre i per això tot el què diu i el què fa es de baix nivell. Porca misèria.
   Gonzalo 06/09/2021 5:58 pm
   El lunes, todos a vuestros despachos, dijo el bachiller fuigpelmont.
  Josep 06/09/2021 4:32 pm
  L'independentisme és un obstacle per a la Colau en la seva aspiració particular i partidista d'arribar a algún ministeri, amb portes giratòries clar.
  Tripartit no, gràcies 06/09/2021 6:59 pm
  Colau i Vilalta, quan parlen d'un nou referèndum, estan d'acord amb l'essencial que és oblidar, com si no hagués existit, el referèndum del 1-O del 2017
  ERColau.155 06/09/2021 7:59 pm
  Colau i erc son el mateix, Gobierno Franquista de España.155. Aragones ves a netejar la m3sitadel Sanchez, noiet tontet
  Presoner núm. 40122999 06/09/2021 9:01 pm
  El més substancial d'aquest "debat" entre dues farsants que fingeixen discutir, és haver normalitzat a la premsa un altra lamentable castellanada com "tontería", per a la qual tenim un bon grapat d'alternatives en català. I ni posar-la entre cometes els mitjans escrits... Acabarem parlant com els coents de les comèdies d'Escalante... Suando estoy Sebastiana
  Astrid. 06/09/2021 9:21 pm
  Colau y sus tonterías.

Nou comentari