El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maroto descarta una arribada “massiva” de turistes quan s’obrin fronteres
  • CA

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha descartat una arribada “massiva” de turistes quan s’obrin les fronteres i ha admès que la temporada serà “complicada”. “Depenem molt de la recuperació de la confiança”, ha apuntat. Pel que fa a les mesures de control del coronavirus, Maroto ha opinat que els primers dies podran fer un seguiment diari dels turistes i, després, es passarà a un protocol “aleatori”. En una entrevista a ‘RNE’ aquest divendres al matí, la ministra no ha descartat fer proves PCR als viatgers i ha dit que caldrà anar “reforçant” els protocols quan “sigui necessari”, en col·laboració amb les CCAA. “La millor protecció és la individual”, ha remarcat.

D’altra banda, Maroto ha confiat que “en els pròxims dies” s’assolirà un “bon” acord en el diàleg social per prorrogar els ERTO. “S’ha de trobar el punt de trobada, aquesta és la clau, però la nostra voluntat és prolongar-los”, també la prestació extraordinària per a autònoms, ja que “el sector necessita més temps per recuperar-se”, ha dit.

Govern espanyol, sindicats i patronal han encadenat reunions de la comissió tripartida aquesta setmana sense que s’hagi concretat encara un acord per allargar una mesura que els agents socials reclamen. A la de dijous, es van fer “avenços”, segons ha assegurat Maroto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa