Maroto critica el Govern: “Necessitem un interlocutor que pensi en el futur de Catalunya”

Xifra en 5.000 milions la inversió en la fàbrica de bateries i diu que a prop de Martorell "significa Espanya"

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha xifrat en 5.000 MEUR la inversió pública i privada en la nova fàbrica de bateries elèctriques però no ha precisat què significa que s’ubicarà ‘a prop de Martorell’. “A prop de Martorell vol dir que no hem de portar les bateries de la Xina. A prop significa Espanya. No hem decidit encara la localització. L’important era donar a conèixer ja aquest projecte estratègic”, ha assenyalat Maroto en una entrevista aquest dissabte al diari ‘La Vanguardia‘. En paral·lel, la ministra d’Indústria ha criticat l’absència dels màxims responsables de la Generalitat en l’acte de Seat. “Necessitem un interlocutor que pensi en el futur de Catalunya. Són absents”, ha asseverat Maroto.

“Esperem que el nou Govern català tingui com a prioritat la política industrial, la política turística en un moment tan complicat per al sector, en el qual són absents”, ha insistit la titular d’Indústria, Comerç i Turisme. “La indústria catalana ha estat sempre un exemple de modernització i ara està adormida. No té una tutela d’un govern que hauria d’estar apostant per projectes d’inversió”, ha continuat Maroto en la seva censura. “Veurem la nova conformació del govern català, però el que passa amb alguns tancaments a Catalunya és conseqüència de la falta de lideratge per part de la Generalitat”, ha etzibat la ministra d’Indústria.

Sobre la nova fàbrica de bateries, Maroto encara no ha donat cap detall sobre la seva localització definitiva. “Una vegada tinguem definits els socis, entre tots haurem de definir quina és la millor ubicació. No serà una decisió només del govern. Cal comptar amb tots els actors”, ha reflexionat en veu alta la ministra d’Indústria. “L’important és que sigui a Espanya. Ara mateix estem important cel·les de la Xina i Polònia i amb la pandèmia vam tenir un problema de subministraments. En el cas de la Xina, encara hi ha retards en les comandes”, ha reconegut Maroto. “L’ambició de liderar el vehicle elèctric passava necessàriament per tenir tota la cadena de valor de producció a Espanya”, ha recalcat la titular d’Indústria.

“Turisme: podríem recuperar el 50% del volum del 2019”

Finalment, Maroto ha llençat un missatge de confiança de cara a la temporada turística 2021. “Estem treballant amb el sector en la reobertura. Sobretot, amb un nou instrument com és el certificat digital, que és prioritari”, ha afirmat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme. “A més, les reserves van bé, podríem recuperar el 50% del volum del 2019. El maig representa l’inici dels viatges”, ha avançat Maroto. “Si tinguéssim tots els permisos podríem utilitzar el certificat sanitari a Fitur, a finals de maig. Per a Espanya és transcendental obrir. Encara que volem coordinar-nos amb altres països de la Unió Europea, tampoc no ens importa ser els primers. El sector turístic no aguanta, és una necessita vital”, ha conclòs la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme.

Comentaris

  Horaci 06/03/2021 7:59 pm
  Maroto culo roto, de donde has sacado el voto ?
  Anònim 06/03/2021 4:49 pm
  Y si la Maroto monta la fábrica de baterias en ABU DABI y de paso el emérito nos hace un AVE, MARTORELL- ABU-DABI seria la hostia.
  34
  17
  Respon
  Ricard 06/03/2021 2:28 pm
  No conec CAP castellà que ens hagi salvat mai de res. I la senyora s'hi postula. Credibilitat zero. Parli amb el seu rei, i demani-li perquè volia emportar-se SEAT al seu país. I parli amb el seu cap i pregunti-li quan pararà la repressió. I, a part, CALLI. Gracies.
  19
  13
  Respon
  uno que vive en Tabarnia 06/03/2021 1:30 pm
  en el mundo de los teletubis todo es de colar rosa, Sra, aqui quedan pocos lameculos
  Espectador 06/03/2021 1:15 pm
  Doncs sí que han trigat a desmentir-se!! Anuncien una fàbrica a Martorell, i fan venir el rei, i el dia següent desmenteixen que estigui decidit a Martorell. A veure, doncs que feia el Felipe aquí? El ridícul és gran, però a Espanya tot es digereix; i malauradament a Catalunya també. Però de mica en mica s'omple la pica
  A l'aguait 06/03/2021 12:56 pm
  Si vol manar a ex-colònies que vagi cap al Marroc a negociar, si es deixen.
  X2 06/03/2021 12:42 pm
  Espanya ens roba, com sempre, ara aquesta Maroto ens diu que prop de Martorell es Espanya, quins pebrots. Fora ocupants feixistes
  21
  13
  Respon
  👁 06/03/2021 12:27 pm
  A los interlocutores catalanes los meteis s la carcel.

Nou comentari