Marlaska rellança els “policies honoraris” creats el 1975

El nou decret del ministre de l’Interior es vanta d'impulsar una figura “arrelada” al Cos Nacional de Policia

El ministre de l’Interior, Fernado Grande Marlaska, ha tirat endavant una reforma en profunditat de la figura dels policies “honoraris” del cos estatal. El magistrat de l’Audiència Nacional ara ministre ha aprovat un nou reial decret amb què rellança una figura creada l’any 1975, la del “policia honorari”. Una distinció per a personal policial o per a ciutadans externs a qui la policia creu que cal distingir amb una carta de drets i deures així com amb una identificació protocol·lària. 

Segons la nova normativa que regula el “policia honorari”, aquesta figura gaudeix d’una “arrelada tradició”. De fet, es remunta, segons el mateix Reial Decret 613/2020, a l’antic reglament orgànic de la la policia governativa del 1975, molt anterior a la creació del Cos Nacional de Policia. “La normativa actual aprofundeix en aquest reconeixement, actualitzant-la i consolidant-la com un reconeixement institucional de la tasca desinteressada que acreix la Policia Nacional, en un marc de coherència amb la resta de l’ordenament jurídic a què obliga el principi de seguretat jurídica”, remarca el reial decret que renova la figura. 

La nova figura diferencia entre funcionari honorari de la policia –per a policies jubilats, en segona activitat o retirats– amb 35 anys de servei i membre honorari de la Policia Nacional, que no requereix ser membre de cos. En aquest segon cas només, poden accedir a aquesta distinció persones amb mèrits contrets en virtut de la tasca realitzada a favor de la policia, i que, com a mínim hagin ingressat un cop en l’ordre al Mèrit Policial. De fet, la distinció la reconeix la mateixa direcció general de la Policia i l’atorga després d’un procés administratiu en què participen el Consell de la Policia i el ministeri. La distinció implica el lliurament d’un carnet i una atenció preferent de protocol en actes públics i institucionals. Un carnet que es lliurarà “en un acte solemne” tot “procurant que coincideixi ,amb dates d’especial commemoració i rellevància a la Policia Nacional”. 

El rellançament d’aquesta figura, però, va fer arrufar el nas a diputats com Jon Iñarritu, d’EH Bildu, que va preguntar els criteris que l’han causat. En una resposta parlamentària signada el passat 4 de desembre, el ministre destaca que en el “procés d’elaboració i aprovació de la nova norma es van justificar per tots els aspectes que conté”. En aquest sentit, el ministeri recorda que també l’article 85 de la Llei orgànica 9/2015, de 28 de juliol, del Règim de Personal de la Policia Nacional ja va institucionalitzar la figura. Una llei impulsada per l’aleshores ministre de l’Interior del PP Jorge Fernández Díaz. En la normativa s’estableix el criteri de la placa, el carnet i el diploma que podran ostentar els premiats amb aquesta distinció. 

El nou carnet de policia honorari que ha rejuvenit Marlaska

Comentaris

  Ep! 17/01/2021 10:27 pm
  Fa pudor de naftalina!
  fat boy 17/01/2021 7:17 pm
  Quina vergonya, Guardia de la Porra Honorario, o Madero Honorario.
  Guillem 17/01/2021 12:35 pm
  No ho veuen gaire clar i amplien la xarxa de confidents. La Gestapo i la Stasi van fer el mateix i al final tampoc se'n van sortir. Ells tampoc se'n sortiran. Remarcable que això ho faci un "gobierno" del PSOE amb suport dels Pudents !
  Arxi 17/01/2021 10:24 am
  Ja que no deuen tenir ni el títol de graduat escolar, els hi donen aquest paperot perquè se'l pengin a la paret del wc i quan vagin a cagar, se'l mirin i puguin pensar que en la seva vida han fet alguna cosa de profit, vaja...un premi de consolació als inútils que no serveixen per res de bó!
  Albert 17/01/2021 9:11 am
  Apanyols: xusma de “soldaso raso” a “kefe”, ara també puta xusma honorària.
  Luisnomeacuerdo 16/01/2021 9:57 pm
  Quico fíjate si los españolistas somos generosos con los lazinazis que el primero al que proponemos para recibir el diploma es al amigo roger. Sin rencores. El lovox vigila a los borreguetes groñordos para que no se hagan daño.
   jo 17/01/2021 6:18 pm
   Españolito de mierda o bien antes era un hombre ahora es policia. Quina de les dues mitja merda.
   Duna 17/01/2021 10:30 am
   Que pena pués que no vigile a los cromañones ñordos... tú estarias en el psquitrico...la mala leche afecta al cerebro, tu ets un clar exemple
   Peter smich 17/01/2021 9:59 am
   Vés a pasta fang, i anar a cia, a veure si el tren t'envia al planeta Mart. Que arribes a ser fastigós. Lluís no pixo.
   Los lovoxtomizados se huelen de lejos 16/01/2021 10:55 pm
   Ser español es un insulto, ultimamente, gracias a vosotros...
  Jacint 16/01/2021 9:14 pm
  Qui havia pensat que el franquisme havia desaparegut, es que no coneix ni ha viscut el franquisme, Sort que ara s ha destapat, almenys sabem on vivim.
  ERC es psoe, no tenen altre nom que TRAIDORS A LA NACIÓ CATALANA 16/01/2021 7:50 pm
  Segur que el franquista Sanchez els hi dona a tots els que van atonyinar l'1 d'octubre. Gracies Junqueras per donar el poder als franquistes del PSOE.GAL
  166
  154
  Respon
  Ricard 16/01/2021 7:36 pm
  Serviran per un nou "a por ellos" contra els catalans. Els castellans, racistes, no paren de provocar.
  Com m’agradaria tenir el carnet de ciutadà honorari! 16/01/2021 7:35 pm
  Carnet honorari dels piolins, per netejar-me el foradet del cul. Putus ecspanyordos lovoxtomitzats!

Nou comentari