El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska reitera que no hi ha hagut “ingerències” ni “n’hi haurà”
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, assegura que no hi ha “hagut ingerències ni n’hi haurà mentre jo sigui ministre”, en relació a l’informe de la Guàrdia Civil sobre el 8-M, i afirma que el document “és al jutjat, que és on ha de ser”. Durant la sessió de control, Marlaska també ha dit que “en altres ocasions” els informes “no arribaven” perquè hi havia destitucions “perquè els informes no es fessin”. El titular d’Interior ha reiterat que no coneix l’informe i ha dit que “als funcionaris els demana neutralitat, perquè sinó no hi ha estat de dret”. Marlaska també ha negat que el tercer tram d’equiparació salarial intenti tapar res ni sigui “improvisat”: “Jo no compro voluntats, materialitzo acords”, ha dit.

El ministre també ha reiterat que la destitució de Pérez de los Cobos és fruit de la “remodelació” de l’equip del ministeri. Vox ha anunciat que ha presentat una querella contra la directora general de la Guàrdia Civil i el Secretari d’Estat de Seguretat: “Vostè caurà pels seus subordinats”, ha dit Macarena Olona.

El ministre de l’Interior ha centrat bona part de les preguntes de la sessió de control del Congrés. Els diputats del PP i Vox li han reclamat explicacions sobre la destitució de Pérez de los Cobos i sobre l’aprovació al Consell de Ministres d’aquest dimarts del tercer tram de l’equiparació salaria, enmig de la polèmica amb la Benemèrita. La diputada popular, María Teresa Jiménez-Berrecil, li ha començat preguntant pels pactes amb Bildu i el terrorisme d’ETA. Marlaska ha respost que no oblida el terrorisme i que seguiran “aplicant la legislació penitenciària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa