Marlaska troba “preocupant”que la fiscalia trobi indicis contra Joan Carles de Borbó

El ministre de l'Interior reacciona a la petició del ministeri públic a les autoritats suïsses

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha vist obligat a pronunciar-se aquest divendres després que El Mundo hagi filtrat que la Fiscalia considera que el rei emèrit, Joan Carles I, era “comissionista”. La Fiscalia ha enviat a les autoritats suïsses un requeriment per rebre informació sobre els comptes de l’emèrit perquè creu que va acumular “una fortuna il·lícita fruit de comissions internacionals”. Marlaska ha dit que les notícies són “preocupants”, però ha defensat que “som en un Estat on tot ha de ser conegut i investigat”. “Hem de deixar que la Fiscalia actuï i adopti les mesures necessàries i precises que consideri oportunes, s’analitzin els fets i es determinen les conseqüències que calgui”, ha afegit el ministre de l’Interior.

En la mateixa línia, el portaveu adjunt del PSOE al Congrés, Felipe Sicília, ha assenyalat que la investigació al rei emèrit d’Espanya demostra que “qualsevol ciutadà és igual davant la llei” i pot ser sotmès a una indagació judicial. “Des del PSOE vam mostrar el nostre respecte a les investigacions judicials que es realitzin i per tant, apostem per deixar que la justícia treballi. Qualsevol ciutadà és igual davant la llei”, ha assegurat a una entrevista a Ràdio Nacional.

Sicília ha evitat mullar-se sobre si considera que Joan Carles I ha de tornar a Espanya perquè, al seu judici, això és “una cosa que ha d’analitzar la casa reial”.

Comentaris

    fat boy 03/09/2021 1:37 pm
    El cinisme del Marlaskon i els politics espanyols no coneix limits.
    JordiP 03/09/2021 4:22 pm
    Què preocupa a Marlasca? Que la fiscalia investigui? Que s'investigui al rei? O que el Rei hagi afanat una pila obscena de diners de tots els espanyols? Què li preocupa, pobret?

Nou comentari