Marlaska exigeix a Torra que “condemni la violència dels CDR”

El ministre assegura que Interior actua en "coordinació permanent" amb els Mossos d'Esquadra

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “condemni l’exercici de la violència dels grups independentistes radicals”, independentment del que verifiqui la investigació judicial sobre la seva vinculació amb els membres dels CDR detinguts per delictes de terrorisme i tinença d’explosius. “Torra té una cosa molt fàcil a fer, que és condemnar l’exercici de la violència amb qualsevol tipus de finalitat. Això és molt simple per a qualsevol demòcrata”, ha expressat Marlaska en declaracions als mitjans abans de participar en una jornada sobre la prevenció i el control dels ciberdelictes en col·lectius vulnerables.

Així, ha demanat respecte amb la investigació judicial i que no es facin especulacions sobre si Torra va col·laborar amb els CDR o es va reunir amb la germana de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Siguem respectuosos amb la investigació judicial i no fem especulacions més enllà del que consti en les actuacions policials”, ha assenyalat.

Dispositiu 1-O

Davant la jornada d’aquest dimarts en la qual es compleix l’aniversari del referèndum d’independència de l’1-O, Marlaska ha assegurat que Interior actua en “coordinació permanent” amb els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana a Catalunya. “En matèria de seguretat actuem en coordinació permanent amb els Mossos i prenem les decisions sustentades en els paràmetres de necessitat i proporcionalitat per concretar el nombre d’efectius”, ha explicat el ministre d’Interior, que ha demanat discreció sobre si enviaran més efectius policials a Catalunya per l’1-O.

Nou comentari