Marlaska i Elena debatran sobre el sostre de la plantilla de Mossos

El sostre de plantilla dels Mossos d’Esquadra centrarà la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya que se celebrarà aquest divendres al Palau de la Generalitat. La trobada estarà presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, pel ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska i del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Fonts del Departament han indicat a l’Agència Catalana de Notícies que esperen poder materialitzar acords, especialment pel que fa a nous efectius dels Mossos.

El sostre que s’aplica, de 18.200 agents, és del 2006. Elena i Marlaska van tenir la seva primera presa de contacte a mitjans de setembre en una reunió a Madrid, on ja van acordar celebrar aquesta junta de seguretat. El sostre de plantilla de Mossos serà el tema principal. El Govern considera desfasat el límit actual i reclama arribar als 22.000 agents.

Ara bé, durant la trobada d’aquest divendres també s’abordaran temes de ciberdelinqüència i violència masclista. Quedaran pendents per a més endavant altres qüestions com la jubilació anticipada al cos de Mossos –que depèn del Ministeri de José Luís Escrivá- o el traspàs de competències del Seprona cap als Agents Rurals.

A més d’Aragonès, Marlaska i Elena, també participaran a la reunió el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós; el director general de Mossos, Pere Ferrer, i el cap de l’assessoria jurídica d’Interior, Francesc Claverol. Per part de l’Estat hi serà el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el director de Coordinació i Estudis, José Antonio Rodríguez.

Nou comentari