El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska defensa la renovació a Interior per no repetir fets “que no haurien d’haver passat”
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat al Congrés la renovació de “polítiques i equips” guiats per “la neutralitat i el compromís amb l’estat de dret” i ha afirmat que seguiran treballant en polítiques de seguretat perquè “no es repeteixi cap esdeveniment que no s’hauria d’haver produït”. Marlaska ha respost així a la pregunta de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, que li ha demanat què està fent el govern espanyol per combatre l’anomenada “policia política”. “Des del juny, el ministeri està treballant en la modernització de polítiques de seguretat, en millorar les condicions laborals dels cossos de seguretat i en la recuperació del prestigi de tot el departament amb equips guiats pel prestigi”, ha dit.

En aquest sentit, ha insistit que hi ha procediments judicials oberts vinculats a “pràctiques indegudes, una mínima dins de l’actuació dels cossos de seguretat”. “No hem anat a una purga, com diu Vox i els seus socis del PP”, ha afegit. Borràs ha insistit que cal investigar aquests fets, dedicats a “encobrir delictes i a perseguir adversaris” i que no li consta que Interior hagi informat la fiscalia d’irregularitats ni que s’hagin depurat responsabilitats. “Treballin, perquè sembla que també hi ha una fiscalia i una justícia patriòtica”, ha dit. La portaveu de JxCat també ha anunciat que han registrat una proposició no de llei per investigar els “abusos” a Interior des de l’any 2012.

La destitució de De los Cobos

D’altra banda, la diputada de Vox, Macarena Olona, ha acusat Marlaska “d’odiar a la Guàrdia Civil” i l’ha avisat que “la veritat se sabrà” i que ell “caurà pels seus subordinats”. Olona també l’ha acusat de mentir en relació a la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos i li ha dit quins elements tenia per acusar-lo de la filtració dels informes de la Benemèrita. Marlaska li ha respost que no ha acusat De los Cobos de cap filtració i que l’únic que ha dit és que cal investigar els fets perquè són constitutius d’un delicte de revelació de secrets. “Vostè com a jurista ho hauria de tenir en compte”, li ha recriminat. Olona l’ha advertit que la policia judicial està “clonant ordinadors” i que tot “sortirà”.

La lluita contra ETA

La diputada de Vox també l’ha animat a dir “què va passar fa 20 anys a Bilbao” i Marlaska li ha respost que està compromès en la lluita contra ETA i el suport a les víctimes i li ha recordat que ha estat amenaçat per la banda terrorista. “He estat objecte de dos atacs frustrats”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa