Marlaska es compromet a investigar les filtracions de converses privades del cas Volhov

ERC apunta al coronel Daniel Baena, "un expert en fabricar proves falses i manipular expedients policials"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que el seu ministeri investigarà i esclarirà les filtracions de les converses privades dels investigats pel cas Volhov que va comandar la Guàrdia Civil a Catalunya, tot i que ha assegurat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “actuen en tot moment amb absolut respecte a la llei”. Segons el ministre, les policies espanyoles “col·laboraran” per esbrinar-ne l’origen. “Les filtracions de causes judicials em preocupen, i em preocupen encara més les de fets que tenen poc a veure amb el que s’investiga”, ha sentenciat en resposta a una pregunta de la diputada d’ERC Carolina Telechea.

Segons el ministre “no hi ha un fenomen generalitzat d’actuacions que vulnerin els drets i llibertats fonamentals” però “si n’hi hagués tenim els mecanismes interns i externs per poder determinar qualsevol tipus de responsabilitat”. 

El ministre ha insistit que considera “intolerables” les filtracions  “perquè no tenen cap altra finalitat que provar de pertorbar les investigacions judicials intentant generar un sentit contrari a la veritat judicial”.  

La diputada d’ERC Carolina Telechea li ha recordat que “fa temps que estan construint un relat surrealista contra l’independentisme” per “una clara persecució” que ha considerat pròpia “del règim franquista”. En aquest sentit, s’ha referit al cas de Dani Gallardo i ha celebrat que que “per fi” estigui en llibertat.

La republicana ha preguntat al ministre què pensa fer per “esclarir els fets” sobre “la mal anomenada operació Volhov” i ha apuntat com a possible filtrador el coronel Baena, “un expert en fabricar proves falses i manipular expedients policials”.  Segons la diputada, “les filtracions de converses privades són un clar atemptat contra el dret fonamental a la intimitat personal, imperdonable en un suposat estat democràtic i de dret”. 

 

 

Nou comentari