El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marhuenda, imputat per les fotos dels jutges proconsulta

El titular del Jutjat d’Instrucció 22 de Barcelona ha citat a declarar com a imputat el director de ‘La Razón’, Francisco Marhuenda, per presumptament publicar les fotos del DNI de 22 jutges catalans que van signar un manifest a favor de la consulta sobre la independència de Catalunya.

En una sentència del 7 de maig, el jutge explica que l’ampliació de la denúncia dels jutges afectats -la denúncia inicial no anava contra una persona determinada- atribueix al diari, en la persona del seu director, la publicació de les fotografies “que podrien procedir de la base de dades del DNI“.

Segons el jutge, pot suposar un delicte contra el dret a la intimitat i a la pròpia imatge perquè aquestes fotografies de la base de dades del DNI “no tenen com a finalitat la de la seva publicació”. Per això, després d’admetre a tràmit la denúncia, el jutge Juan Emilio Vilá el cita a declarar assistit de lletrat, el dimecres 28 de maig a les 10.00.

Han declarat tres policies

Per aquest cas han declarat com a testimonis tres policies de la Brigada d’Informació de la Policia Nacional que van reconèixer haver consultat les bases de dades del DNI en relació amb els jutges, “amb la finalitat d’incloure-les en un informe que els havia estat ordenat”, tot i que no han explicat com van poder arribar al diari, segons la mateixa sentència.

De fet, van negar haver filtrat aquestes imatges al mitjà de comunicació, que el 3 de març va publicar les imatges dels 33 magistrats catalans que van defensar que ‘dret a decidir’ cap en la Constitució.

El jutge havia admès a tràmit la denúncia de 22 d’aquests jutges, al constatar una presumpta “entrada irregular en fitxers d’una base de dades com és el DNI per obtenir imatges i dades per a la seva divulgació al marge de la normativa establerta”, el que podria ser un delicte de descobriment i revelació de secrets.

En la sentència que citava a declarar dos agents que treballen a Barcelona, el jutge ha sostingut que, segons el resultat de les declaracions a Barcelona, també podria cridar a declarar a altres dos policies amb destí a Madrid i Alcalá de Henares, que també van consultar les esmentades bases de dades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa