Robles tem que l’Afganistan es converteixi en una “base terrorista”

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s’ha mostrat preocupada per la situació de l’Afganistam, després que en els darrers mesos els talibans hagin aconseguit el poder en aquest país, i ha reconegut que tem que ara l’Afganistan pugui convertir-se en una “base terrorista” que pugui expandir-se pel món. Ho ha dit en una entrevista a TRECE, en la qual ha assegurat que la situació en aquest país és “molt preocupant“, sobretot per a les dones.

Tota la qüestió de les dones em preocupa enormement i també que Afganistan pugui convertir-se en una base terrorista“, va manifestar. També va voler assenyalar que l’arribada al poder per part dels talibans és una mostra que la comunitat internacional “ha fracassat” en aquest país , i ha afegit que el món occidental ha de ser “rigorós” i “exigent” per assegurar que es respectin els drets humans.

Hem de reconèixer que hem fracassat. Sí que és cert que durant els vint anys que van estar les tropes de coalició de l’OTAN es va avançar molt, sobretot pel que fa als drets de les dones, però anys després hem de fer una reflexió. Què ha passat? Per què s’ha fracassat? La comunitat internacional té aquesta obligació”, ha afegit.

En aquest sentit, Margarita Robles ha assegurat que cal que els organismes internacionals actuïn i segueixin de prop la situació d’aquest país per tal que no es converteixi en un “santuari terrorista” que pugui estendre’s a altres països. Per altra banda, però, ha aplaudit el paper que haurien fet les Forces Armades espanyoles durant l’evacuació de refugiats afganesos cap a l’Estat espanyol. Ha afegit que els ciutadans espanyols han d’estar “orgullosos” dels militars espanyols. Ja fa moltes setmanes, però, que l’Estat espanyol i altres països del món occidental van abandonar l’Afganistan davant les pressions dels talibans perquè marxessin del país.

Comentaris

  Cínica Novembre 02, 2021 | 09:38
  I ho diu una ministra que protegeix torturador i terrorisme d'estat?
  RAMON A Novembre 02, 2021 | 11:26
  Vosaltres sou un santuari parasit i depredador i ens aguantem
  uno que vive en Tabarnia Novembre 02, 2021 | 12:59
  que enviin la cabre de la Lejia, i els terroristes fugiran espantats
  Ricard Novembre 02, 2021 | 16:01
  Els castellanistes veuen terrorisme en gent que no fa ni atemptats. Que no veuran a l'Afganistan aquests imbècils.
  ciutadà Novembre 02, 2021 | 17:47
  Ja ho és.

Nou comentari