Margallo augura que a mitjan agost "passaran coses" a Catalunya

L'exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegura que l'Estat "no pot tolerar cap acte de desobediència"
Margallo en una roda de premsa   | EUROPA PRESS

El diputat del PP i exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dilluns que l'Estat "no pot tolerar cap acte de desobediència" a Catalunya i ha instat a "tornar a la raó" perquè considera que, es resolguin o no els "incidents puntuals", seria bo analitzar el problema de la "desafecció de part de la societat catalana amb les altres Espanyes". Al seu judici, a partir de la segona quinzena d'agost començaran a "passar coses" a Catalunya perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té "dificultats" amb el seu partit, amb ERC, la CUP i també amb sectors socials importants, com els empresaris i comerciants, la tradicional burgesia catalana. Per a García-Margallo, aquesta és una "tragicomèdia en la qual ningú sap quin és el final i ningú sap què passarà l'endemà", ja que en el camp sobiranista o secessionista "cadascun sembla tenir la seva pròpia agència, la qual cosa no només no facilita una solució del procés, sinó que el dificulta".

 

En aquest sentit, creu que existeix un "marcatge permanent que impedeix qualsevol tipus de moviment d'aproximació a una solució raonable" i sobre aquest tema ha incidit que la declaració unilateral d'independència "no ho és" perquè portaria Catalunya en un "limb jurídic" sense reconeixement internacional i sense tenir "possibilitat" de demanar el seu reingrés a la Unió Europea. Segons l'exministre, això es traduiria en "dificultats importants" en comerç exterior, exportacions i la pèrdua dels avantatges que es deriven dels acords comercials de la UE amb la resta del món —uns 50—. L'exministre ha apuntat que això provocaria un "empobriment" dels catalans que xifra en el 20% del PIB, per la qual cosa "no són temes menors", ha advertit, i preveu que en aquest escenari, Catalunya estaria en una "situació financera impossible" perquè s'ha finançat amb mecanismes extraordinaris com el FLA i els fons de proveïdors.

En aquest sentit, el diputat del PP sosté que es maneja l'escenari del referèndum per "obtenir avantatges competitius en unes hipotètiques eleccions" i afegeix que "abandonar el somni impossible de la secessió suposaria un càstig electoral per al partit que ho fes". Per aquest motiu es vigilin "els uns als altres". García-Margallo ha indicat com a "incidents possibles" que el Govern aprovi la Llei de Referèndum d'Autodeterminació i l'enviï al Parlament, la Mesa del qual "no podria si més no prendre-la en consideració", una vegada hagi estat anul·lada pel Constitucional, cosa que assegura que ocorrerà. En el cas que s'anul·li judicialment i la Mesa del Parlament la prengui en consideració, es produiria un "acte d'insubmissió" que pot portar a inhabilitar a qui ho faci.

 

L'exministre ha explicat que la seva tesi "des de fa temps" és que "no s'hauria d'haver tolerat el simulacre del procés' del 9N" i, al mateix temps, s'hauria d'haver iniciat una negociació sobre la reforma constitucional; sobre la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya sobre el percentatge d'inversió en aquesta comunitat; sobre una llei oficial de llengües que desenvolupi l'article 3 de la Constitució i un canvi de sistema de finançament que s'hauria d'haver abordat "des de fa temps". Per al diputat del PP, actualment hi ha dos "fets indubtables": "una identitat catalana i una realitat hispànica d'aquesta identitat, tots dos innegables". Al seu judici, "es pot ignorar un d'ells; negar la realitat hispànica, que és el separatisme; intentar conciliar-los perquè es beneficiïn o esperar, que és la pitjor de totes les solucions perquè és una espècie de guerra declarada que enterboleix totes les relacions i necessàriament haurà de desembocar en una de les dues", ha dit l'exministre, que preveu un agost i setembre "molt complicat".Comentaris
Vicenç Ramoneda
Pobre home! No gira pas rodó, no.
crack
si, que fará molta calor
si, passaran...
* Farà calor * Hi hauran turistes * En Rajoy continuara immovil
farà molta calor.
JMSS
Si tant en parleu es que us fa panic, deixeunos tranquils, lo que tingui que pasar, pasará i llavors en parlarem. Per lo tant tanqueu la boca. que fa molta pudor de merda.
Soci ANC
L'imperi britànic com espanya tampoc va admetre la insurrecció a la India encapçalada per Mahatma Gandhi. Finalment sense violència la India va assolir la seva independència.
Jordi Estelada
Fins quan haurem d'aguantar els deliris franquistes del Caragripau? Sisplau, q no torni a les tertúlies de CatalunyaRàdio, eh Terribas?
J.M.
Un altre vident. Però què es prenen al bar del PP? Tots els que passen per allà endevinen el futur...
no en sé res, però ho diré tot
Diu que, apocalipticament, tindriem una pérdua del 20% del PIB. Tenint en compte que ens estalviaríem "el diezmo" que el seu estat corrupte ens expolía cada any, per mí cap problema. Ho signo avui mateix i bon vent i barca nova. Prou d'extorquidors, de ladres, de corruptes, d'assessins i de descendents de Felip V .
xavier gaga
Perquè collons et preocupes tant per Catalunya si t'has passat a la teva vida volen que no existís?
sebastià
Tan malament et trobes?
Karlus
Echame una firmita contra los catalanes y depues vendran los franquista del TC que dejarán lo que aprobó el congreso en una mierda, y ahora negociemos, tu calla y escucha. Aneu tots a la merda
Milio
Si hombre en la pl. Catalunya habrá un cohete para que tu y el comite central del pp podais vagar por el espacio sideral..por los siglos de los siglos, amen...
El paio aquest que ja esta retirat del govern com tots els momias encara amenaçan . Fastic aixo d,aquesta gentussa , SiSiSiSi. ,i si no ens deixan Dui Dui Dui Dui Dui
Pasara que estarem de vacances momias
El verdugo del Cid
Com pots ser tant poca-solta de repetir arguments contra els que estem requetevacunats??? "sense reconeixement internacional" i "i sense tenir "possibilitat" de demanar el seu reingrés a la Unió Europea" és un oxímoron! Si ningú ens reconeix continuem essent espanyols i de la UE, encara que deixem de pagar-los impostos i facin "default" l'endemà mateix de la DUI. La resta es delecta amb el mateix grau d'estupidesa, i no perdré el temps explicant-ho. Torna a bàsica, que falta et fa :P
Marta
Hahahahahahaha #Margallades DUI i Bon estiu a tothom !!
Fat Boy
Es clar. Passara que per la Mare de Deu d'Agost, a les 8 ja es fosc. Pero aixo passa cada any, al menys en aquesta part de l'espai sideral.
Pitxolí
Aquest home és un bocamoll vanitós (si a l'agost, mentre fem la migdiada, ens en faran una de grossa, ell no ens hauria pas d'avisar); també és un pinxo cordial: a diferència d'Albiol, que amenaça des del principi, Margallo treu el garrot al final, després d'haver intentat convèncer o advertir (com dient «...i si no em feu cas»); però -això sí- sempre acaba ensenyant el garrot.
i a Espanya que passarà?
Potser deixa d'existir... Quin descans!
QuimS
Aquest senyor ens ha ensenyat que per aconseguir alguna cosa s'han de fer favors, poder els russos o els chinessos necesiten una base naval al Mediterrani.
cesc
Independència? Fill meu, te n'aniràs de casa quan la teva mare, germans i jo, que depenem del teu sou, ho votem i s'aprovi, d'acord?
Bacoretta
A Gracia faran festes
Francisco
Entre el PP PSOE Ciudadanos hay una competición para ver quién asusta más a los Catalanes.
Posa-hi Fulles
Oooooh, Oooooh, Oooooh, per fi sortirem volant per l'espai sideral....
Una firmita
Señora, ¿no quiere usté echá una firmita aquí contra Cataluña...?
Pep
Margallo, ja estarem fent tombs per l'espai sideral a l'agost? Heu de dir alguna tonteria més abans del referèndum?
Sant Jeroni
Amén!!
Sobira
Que la vostra Espanya es trenqui fem mil pedaços i tots portats als tribunals internacionals per amenaçes extorsió i enalteciment Sl feixisme sense Espanya vivirem millor fora Espanya visca catalunya
Cat2017
Si, serà el darrer estiu d'una Catalunya colonitzada. La verdadera xafogor vindrà per vosaltres al mes d'Octubre.
Athos
A mi sempre m'han dit que s'està millor al limb que al infern
Àlvar
El gran AUGUR que no va veure la patada al cul que li ha fotut en Rajoy
davidas
Es difícil delimitar la libertad con los límites de la ley, ya que un gobierno tirano utilizará la ley para violar los derechos de los individuos Thomas jefersson(signant de la declaració d'independència dels eeuu)
Unionistes
Comenceu a pensar com serà la Espanya que us quedarà, perquè s'acosten problemes grossos. Per nosaltres no cal que us preocupeu, Catalaunya és un dels motors d'Europa, i no cal dir-ho, contribuent net. Adeu sr. Margallo.
De l'espai sideral a qui pertoqui dins l'irrompible. Canvi
Que algú li prepari un llistat d'obres en curs per a tafanejar, a poder ser per a Madris, que aquest ex sembla que s'avorreix i pretén avorrir-nos a tots qual Cebolleta.
Ramon
Vosaltres mateixos, espanyols. Si feu alguna bestiesa, només aconseguireu que es vegin forçats a anar votar tots els pudents. Menys el Coscubiela, s'entén.
Marga-yo
El margallo es un farsant, a part de feixista
Ceba
Passara que faltara un mes i mitg per votar .
Dionís
La amenaça venint d'un pertorbat com ell només vol dir que estan intentant revifar els GAL
zzzzzzz....zzzzzz....zzzzz...
A mitjans d'agost, passarà que, molts pobles estaran de festa major.
Atleta plàsmic
A l'agost el que passarà és que farà calor i el Rajoy continuarà corrent amb aquella gràcia, aquell estil, aquells braços desmanegats, aquella bava regalimant-li, aquell aquell que el caracteritza, pels jardins del geriàtric.
Margalló
Com molt bé saben els jardiners, si teniu un margalló al jardí l'heu de mantenir hidratat durant el mes d'agost
Cartanya
En una recent tertulia a Catalunya radio, al preguntar-li si estava al cas del que avia dit un ex càrrec policial(Gago crec recordar que es deia)de que va anar a Andorra per tot aquell enrenou del Pujol, ell va respondre NO, no se nada, ni se me informo de nada de la actuacion de este policia:( mes o menys va respondre una cosa així).La pregunta (que cap tertulia li va fer es: i usted era el Ministro de exteriores? Mentider si que ho es, per tan tot el que pronostiqui aquest mentider no te credi
Claud
L'agost del 39?
Esteve Guàrdia Mas
Bfnvolgut exministre Margallo. No ens vulguis fer por. Preocupa't de veure con torneràs els "favors" a tercers països. I com esborreràs la imatge d'escassetat democràtica que està donant l'estat espanyol a Europa i més enllà ...
Kikc
El que realment passarà, és que estarem més aprop per anar a votar.
Soci
El que passara es que en agosto nunca hay costo. DIU
Joanni
Ni fu ni fa. El teu amo.et diu que diguis aquestes bestieses?
Anna Armendares
Margallo i un altre margallada: l`Estat es intolernat. Ja ho sabem des de fa 300 anys. A vosté tampoc el van tolerar i el van fotre al carrer.
Nuria de Mexic
Despres de vagar per l`espao, ara us ve a sobre l`Apocalipsi ¡¡¡ Aquest Margallo te les profecies de Nostradamus a la ma, i porteu-vos be catalans, que ell que es bona persona ja us ha avisat. Es es fará càrrec d`explicar el perqué de la desafecció i despres us dirá que heu de fer. Sobretot bondat ¡¡¡

envia el comentari