Marchena sentencia que Llarena és competent per investigar una querella de Boye

El Suprem assegura que no hi ha cap motiu per justificar una recusació

Nou entrebanc en la defensa de l’advocat Gonzalo Boye en el seu procés judicial davant l’Audiència Nacional. La sala penal del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, ha rebutjat la recusació contra el jutge instructor de la mateixa judicatura, Pablo Llarena, per formar part a la sala d’admissió de la querella presentada pel lletrat de Carles Puigdemont contra la jutgessa de l’Audiència Nacional, Maria Tardón, que instrueix la seva causa per un suposat blanqueig de capitals.

En el seu escrit de recusació, Boye al·legava les trifulques jurídiques que mantenen com advocat i jutge instructor arran del seu client, Carles Puigdemont. Una batalla processal i jurídica que ha suposat fins i tot una demanda civil a Bèlgica contra el jutge instructor del Procés. Fins i tot, en el seu escrit recorda que Llarena s’ha vist obligat a presentar qüestions prejudicials davant la justícia europea en constatar que les seves ordres de detenció de Puigdemont, i gràcies a la defensa de Boye, eren rebutjades.

Boye remarcava en el seu escrit, que Llarena podia “tenir interès directe o indirecte en el present procediment, i fins i tot que tingui causa pendent amb una de les parts, causa de la demanda civil que va interposar i el fet que una associació, presentés querella contra el lletrat que dirigeix la querella“. Un argument que els magistrats no admeten en la seva interlocutòria a la que ha tingut accés El Món. Així responen que no entenen “com pot considerar-se que tingui el magistrat recusat
interès en el present procediment, ja que els fets pels quals presenta seva querella davant aquesta Sala no tenen relació objectiva ni vinculació personal
amb Llarena”.

De la mateixa manera, remarquen que la “relació amb Boye s’ajusta a la seva intervenció professional en processos anteriors, amb resultat diferent en funció de les circumstàncies concurrents, i respecte a la magistrada querellada, María Tardón Olmos, cap interès sorgeix de la seva actuació en un procediment que no afecta ni vincula l’indicat recusat”. És a dir, que pel Suprem no hi ha cap incompatibilitat que Llarena estudiï una querella presentada per Boye contra una jutgessa de l’Audiència Nacional que l’empaita amb uns indicis dubtosos i una instrucció, a tota vista, molt estranya.

Comentaris

  El cit campejador 20/07/2021 12:06 pm
  És que no per ser indepe s'ha de tenir la raó. La justícia està per sobre del món rata.
  Jajajajaj jajajajaja ¡¡¡SI ES QUE ME DEZORINO!!! 20/07/2021 12:55 pm
  El senyoritu Facha diu que el porquet fatxa es, que? Competent? Si es que son tots una banda organitzada! Deien de la família Pujol? Aquests si que son ina màfia! Quin fàstic que fa ecscanya!
   Toni Freixa 20/07/2021 9:59 pm
   LA GALETA ES DE TOT EUROPA A LA DICTADURA DE ESPAÑISTAN.
  Carlos LP 20/07/2021 1:29 pm
  Els independentistes es creuen éssers superiors quan la realitat posa de manifest que són uns ploramiques i uns covards, el dia de la butifarrada de l'1 Oct els van donar quatre galetes i es queixaran tota la vida.
   Anònim 20/07/2021 1:34 pm
   Ets un mamarracho

Nou comentari