Maragall rep la Medalla d’Or de Barcelona

“Gràcies Barcelona, t’estimo Barcelona”. Així ha agraït Pasqual Maragall la condecoració de la Medalla d’Or de la ciutat amb què ha estat premiat. Maragall va ser alcalde de la ciutat comtal durant 15 anys i va presidir també la Generalitat de Catalunya.

L’homenatge a Maragall, celebrat Saló de Cent de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència dels consellers Montserrat Tura, Joan Saura, Joaquim Nadal i Ernest Maragall, així com de l’actual alcalde, Jordi Hereu, del president de la Generalitat, José Montilla i del ministre d’Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos. La dona de Maragall, Diana Garrigosa, tampoc s’ha volgut perdre l’acte.

“Arreglar un barri arregla el món”, ha defensat Maragall, que ha reconegut que s’ha de lluitar per “temes pendents” dels que se sent “corresponsable”. Ha parlat de recuperar l’àrea metropolitana, d’apostar per la investigació, de millorar la connexió entre el port i l’aeroport i d’impulsar l’Euroregió. Maragall també ha reclamat l’atenció als malalts mentals, a gent que, com ell, pateix Alzheimer. Maragall ha comentat que seria fonamental que Barcelona estigués connectada amb València i Bilbao a través de l’AVE.

La revolució urbana

Maragall ha volgut recordar els seus inicis. Per això s’ha remuntat al seu període de funcionari, “quan els els grisos ens van treure d’aquest saló amb gasos lacrimògens”. L’exalcalde de Barcelona també ha rememorat, divertit, una de les seves propostes més polèmiques, “la pasqualina”, una targeta que va impulsar per fitxar i millorar la productivitat a l’Ajuntament. “Vam fer una petita revolució urbana. Ara mateix Barcelona és una de les ciutats més ben valorades del món”, ha sintetitzat Maragall.

“Si hi ha algú que ha merescut la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona en els últims 50 anys i no la tingui, aquesta persona és Pasqual Maragall”, ha dit Narcís Serra, exalcalde de Barcelona i exvicepresident del Govern. Serra ha definit Maragall com un “partidista dòcil” amb “gran gruix humà i polític” que sempre ha apostat per un “catalanisme en diàleg amb Castella”.

L’encarregat de concloure l’acte ha estat l’actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha elogiat Maragall per “aconseguir la transformació més espectacular d’Europa” i per “haver-nos ensenyat a estimar la ciutat com a tu t’estima la gent de Barcelona”. Amb Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, ha finalizat l’homenatge.

Nou comentari