El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maragall nega tenir cap ressentiment amb el PSC
  • CA

L’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall va rebre el reconeixement de la classe política i de la societat civil en la presentació de les seves memòries, Oda inacabada, que va reunir 1.500 persones al Palau de la Música de Barcelona.

En l’acte, Maragall va refusar tenir cap “ressentiment” cap als seus adversaris, del PSC o d’altres partits, malgrat no voler parlar de les “desavinences” amb els socialistes catalans.

No obstant, l’expresident va admetre va admetre creure “en la democràcia, inclòs dins dels partits” per recordar la seva vella aspiració d’escollir els candidats en unes “primàries” obertes a la ciutadania i no només a la militància, un “terme militar” que refusa.

Així mateix, la filla gran de Maragall, Cristina, va recordar que el seu pare pateix Alzheimer. “Nosaltres hem de seguir lluitant, el nostre pare ja ha guanyat perquè quan un home és capaç de riure sobre el que li passa, ningú té més poder sobre ell”, va explicar emocionada.

Un “polític valent” amb una actitud “imprevisible”

Amb anterioritat, l’exalcalde de Roma i líder del Partit Demòcrata Europeu, Francesco Rutelli, va assegurar que la figura de Maragall representa a un “polític valent, un veritable demòcrata i un reformista”. La seva “pàtria és Europa” i compta amb una “trajectòria de llibertat” que l’ha portat a “afrontar la malaltia sense mentir”, va afegir.

L’exvicepresident espanyol i predecessor de Maragall a la alcaldia de Barcelona, Narcís Serra, va fer al•lusió a l’actitud “imprevisible” de l’expresident. “Maragall es una persona tenaç, tossuda, clara en la estratègia i amb inventiva en la tàctica, moltes veces improvisada”, va descriure.

L’acte va ser presentat per la periodista Gemma Nierga i va comptar amb una nodrida presència de dirigents del PSC, encapçalats pel president de la Generalitat, José Montilla.

Per part de CiU, ICV i PPC van assistir a la presentació els màxims representants, Artur Mas, Joan Saura i Alícia Sánchez-Camacho, respectivament. En nom d’ERC només va ser-hi present la portaveu parlamentària, Anna Simó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa