El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maragall demana a CiU i ICV evitar “tacticismes” per pactar la llei d’educació
  • CA

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha fet una crida a CiU i ICV-EUiA a actuar amb “responsabilitat” i defugir el “tacticisme” per fer possible un acord parlamentari sobre la llei d’educació.

Maragall s’ha mostrat “convençut” que serà possible assolir una “posició comuna” al parlament català sobre la futura llei d’educació, malgrat que ni CiU ni ICV-EUiA, per diferents raons, no recolzen de moment l’actual redactat del projecte governamental.

Segons Maragall, “a l’escenari parlamentari és normal que, sobretot en els moments inicials, s’expressin amb més èmfasis les diferències que les coincidències. Tots volen ressaltar el que creuen que els distingeix i això és legítim”.

Això no obstant, Maragall ha advertit tant als seus socis d’ICV-EUiA en el govern català com el principal grup de l’oposició, CiU, que “no és hora de la tàctica política petita, ni de la política del regateig, ni del tacticisme, sinó que és hora de l’educació i de la gran política de país”.

Maragall ha cridat al conjunt de partits a “afrontar la recta final d’aprovació del projecte de llei amb un esperit constructiu i positiu, treballant, dialogant, asseguts a la taula, amb tanta discreció i eficàcia com faci falta, perquè l’acord que s’acabi assolint sigui el més potent i convenient possible”.

“No es tracta que un guanyi el partit per 4 a 3. Aquí hem de guanyar tots per 5 a zero”, ha resumit gràficament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa