Maragall creu que ERC hauria d’estar disposada a governar la Generalitat en solitari

El republicà lamenta que existeixin resistències a acceptar que la seva formació lideri el nou període

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimarts que els republicans estan disposats a governar en solitari a la Generalitat. En una entrevista al programa ‘Cafè d’Idees’ de TVE, Maragall ha apuntat que no vol interferir en les negociacions dels partits per ser “complicades” però ha destacat que el seu partit “hauria d’estar disposat” a fer aquest pas. El republicà també ha validat governar amb la CUP malgrat que l’organització no hagi expressat la voluntat d’entrar al Govern però sí de tenir una posició de “comprometre’s” amb uns objectius programàtics. D’altra banda, ha criticat que existeixi una “resistència” a acceptar que ERC hagi “guanyat” i tingui la possibilitat de liderar un període nou.

Durant l’entrevista ha comparat la situació actual després del 14-F amb l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia després de les eleccions. “El que va passar a Barcelona també és això. És la manera de tractar d’impedir que ERC assumeixi amb claredat aquest rol“, ha lamentat. Sobre JxCat, Maragall ha constatat que en “renegar de la seva pròpia història” es concep que tenen “problemes obvis”. Ha analitzat que dins de Junts pot haver-hi certa “inestabilitat” i problemes de “consciència” i “coherència interna”. Ha relacionat la sortida de Jaume Alonso‑Cuevillas de la Mesa del Parlament a aquest fet. Tot i això, ha avalat voler governar amb ells perquè és “natural” tenir “entesa” amb qui es comparteix “la manera de resoldre el conflicte amb l’Estat”.

Comentaris

  Robert 06/04/2021 8:23 pm
  Maragall, el 'palanganero, de la Colau.
  pere de manlleu 06/04/2021 7:32 pm
  Junts x CAT; ara és el moment. Deixeu que governi ERC sola o "ben acompanyada". Veurem quan aguanten i d'una punyetera vegada és podrà constatar realment qui i que són ERC.
  Ferran 06/04/2021 7:02 pm
  S'ha begut l'enteniment!!!¡!!!!
  Tete del GAL.ERC, ARRIBA FRANCO 06/04/2021 4:29 pm
  Maragall del gal, franquista de famiglia rica , franquista porciolitic, load4e de Filesa i frum garrigosa, golpista siurana.Tejero, loapa i erc. Bon curriculum per un miserable feixista espanyol. Ara vell fa de travesti , quin pajaro
  Fa temps que vaig perdre el lliri 06/04/2021 3:30 pm
  ERC ha guanyat, sí. Per un diputat però ha guanyat a Junts. No al PSC, que en té igualment 33, o sigui que no presumeixi tant. Ara veurem com s'ho faran per fer que Junts no entri al Govern, donant-li la culpa de tot plegat naturalment, i continuar dient que son independentistes i blablabla. De la jugada ERC- CUP, els uns maquiavèlics i els altres pardals que es creuen àligues, prefereixo no parlar-ne. I mentrestant els comuns amb la salivera a la boca esperant a la primera de canvi per veure si esgarrapen alguna poltrona.
  Pere 06/04/2021 2:55 pm
  ER ja vol governar sense junts, però sembla que no tenen collins d'assumir-ho i l'avi els estira les orelles. El problema és que si ER governen sols O amb la CUP el problema de veritat el tindrem els catalans. Ja hem vist com la incompetència de la Vergés ( salut) i l'Aragonès (economia) maten. Ara només faltaria que fossin tot els consellers d"ER.
   Casa de palla 06/04/2021 3:21 pm
   Vostè només diu bajanades. Sembla en Puigdemont, aquell sonat que es creu president etern.
  joanka 06/04/2021 1:52 pm
  Que esquerra tingui històrics del psoe-catalunya parla molt dels objectius reals que no passen precisament per la independencia.
  joandomenec 06/04/2021 1:30 pm
  Perfecte. ERC vol un tripartit amb CUP i comuns. Junts a l'oposició i que governen els autonomistes.

Nou comentari