Maragall, Aragonès i Artadi lideren la delegació catalana a la Comissió Bilateral

La reunió entre els governs català i espanyol se centrarà en l'actual situació política a al país i se celebrarà a partir de les 16:30h d'aquest dimecres a la Sala Tarongers del Palau de la Generalitat

Ernest Maragall i Meritxell Batet

Ernest Maragall i Meritxell Batet | ACN

 

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, presidirà aquest proper dimecres la primera reunió Comissió Bilateral Generalitat-Estat que se celebra des de l’any 2011. La delegació catalana estarà encapçalada pel conseller Maragall i també comptarà amb la participació del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, la secretària d’Acció Exterior, Mercè Salvat o el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, entre d’altres. L’ordre del dia se centrarà “en l’actual situació política a Catalunya”, segons el Govern, i també “es revisaran les lleis i els conflictes de competències plantejats davant del Tribunal Constitucional i es tractaran assumptes pendents en els àmbits econòmic i fiscal, d’inversió en infraestructures i transports, educatiu i lingüístic”. També participaran a la reunió, per part del Govern, el director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, i el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Aleix Villatoro. 

  

  

Per part del govern espanyol, la comitiva estarà liderada per la ministra Meritxell Batet, i comptarà també amb els secretaris d’Estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez, d’Hisenda, Inés María Bardón, d’Infraestructures, Pedro Saura, i de Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla. A més, també hi haurà la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el secretari de la representació de l’Estat espanyol, José María Pérez. 

 

Nou comentari