El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una guillotina contra el Borbó a Urquinaona
  • CA

Una cinquantena de persones han aixecat aquesta tarda al bell mig de la plaça Urquinaona una guillotina destinada al Borbó. Per acabar-la de decorar l’espai hi han posat un cap de porc amb una corona per mostrar el rebuig del discurs d’ara fa tres anys de Felip VI arran del referèndum del primer d’octubre. La convocatòria ha aplegat diversos col·lectius independentistes de Barcelona que volen recordar així que a “A Catalunya no tenim rei”. En l’acte s’ha llegit un manifest on es qualificava el rei de “cabró”.La intenció de la performance és denunciar la repressió avalada pel monarca. 

Després de dues hores amb la guillotina artesanal, construïda amb tubs de PVC, els activistes han decidit portar-la fins davant la Prefectura del Cos Nacional de Policia a la Via Laietana. Allà l’han plantada, per sorpresa, i tot entonant “u d’Octubre, ni oblit ni perdó” o “si el rei vol corona que vingui a Barcelona que el cap li tallarem”. La protecció habitual de la comissaria amb un destacament dels antiavalots, la Unitat d’Intervenció Policial, s’han mobilitzat ràpidament, però sense neguit, a avançar la línia de tanques fins que al cap de pocs minuts han arribat quatre furgonetes de l’ARRO dels Mossos. 

Argimon i una senyora que renyava

Entre els assistents a l’acte, Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública que ha mantingut rigorosament la distància de seguretat i s’ha manifestat només a Urquinaona. Una de les anècdotes del vespre ha estat la d’una senyora gran, manifestants, que ha renyat als seus companys quan entonaven la cançó “si tienes un hijo subnormal, no lo trates mal y hazlo policia nacional”. “Res de dir subnormal, això no”, ha etzibat. Els manifestants han callat per sempre. Han deixat la guillotina amb el cap porc i la corona davant l’edifici i amb una rigorosa vigilància dels Mossos. 

La guillotina del Brobó davant la Prefectura de policia

La guillotina del Brobó davant la Prefectura de policia Quico Sallés

 

Un cap de porc a la guillotina que han posat contra el Borbo? QUICO SALLE?S

Un cap de porc a la guillotina que han posat contra el Borbo? QUICO SALLE?S

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vendetta a desembre 05, 2020 | 18:31
    vendetta desembre 05, 2020 | 18:31
    uuuuuuy si estan tremolan cuan vulgeu fer algo efectiu tipus control de territori aviseu a la poblacio per fer perfomances pues no
    • Icona del comentari de: vendetta a desembre 05, 2020 | 18:31
      vendetta desembre 05, 2020 | 18:31
      uuuuuuy si estan tremolan cuan vulgeu fer algo efectiu tipus control de territori aviseu a la poblacio per fer perfomances pues no

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa