Així serà la manifestació per la llengua d’aquest dissabte

Aquest dissabte els carrers estan cridats a defensar la immersió lingüística a l’escola catalana. La plataforma Som Escola ha convocat una manifestació transversal pel proper 18 de desembre en un dels punts més cèntrics de Barcelona. La intenció d’aquesta mobilització és sortir a protestar contra l’atac que està patint darrerament el català, després que el Tribunal Suprem ratifiqués una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a fer el 25% de les classes en castellà, i també per la polèmica que hi ha hagut a Canet de Mar.

El cas és que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) també han convocat una manifestació sota el lema ‘Pel futur del català i de l’escola catalana, independència!’. En aquest cas, volen que la seva mobilització deixi més clar que la manera de defensar la llengua en el sistema educatiu català és fer-ho a través de la independència del país.

L’ANC va defensar en un comunicat que la seva manifestació se sumarà a la de Som Escola, però “permetrà dotar la mobilització de dissabte d’un to més reivindicatiu i alhora complementari“, amb un to “transversal i lúdic”. L’entitat independentista vol insistir que “el futur del català només el garanteix amb plenitud” la separació de Catalunya i Espanya.

Com, on i quan?

Passeig de Sant Joan amb València, amb la Diagonal al fons | ACN
Passeig de Sant Joan amb València, amb la Diagonal al fons | ACN

La manifestació de Som Escola està convocada per aquest dissabte 18 de desembre a les 11 del matí a la plaça Tetuan de Barcelona, i la intenció és que una “onada verda” baixi fins a l’Arc de Triomf. Per altra banda, l’ANC ha convocat la gent a la mateixa hora però a la cruïlla de Passeig de Sant Joan amb el carrer València. Les entitats independentistes volen que una “columna reivindicativa” baixi per Sant Joan fins arribar a la Tetuan per tal d’unir-se a la mobilització de Som Escola.

Així doncs, totes dues faran el mateix recorregut i arribaran fins a al passeig de Lluís Companys, amb epicentre a l’Arc del Triomf, on a les 12 del migdia s’hi celebrarà un acte. Ara bé, l’entitat independentista vol marcar perfil propi amb un “breu acte polític” que es farà a les 11h al passeig de Sant Joan amb carrer València.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Desembre 17, 2021 | 13:48
  No se os olviden a los asquerosos fascistass independentistass las antorchas y llevar las capuchas amarillas, ya que lo tenéis todo perdido no os priveis de dar el espectáculo delante de toda Europa. Los rufianes de tractoria en otro día de los lazizombis.
   JordiP Desembre 17, 2021 | 16:26
   Cree el ladrón que todos son de su condición.
   Ramon Desembre 17, 2021 | 16:48
   Jajajajaja prend la pastilla que et surt fum........
   Pericodelospalotes Desembre 17, 2021 | 18:25
   Deja de beber mamarracho.
   Pericodelospalotes Desembre 17, 2021 | 18:25
   Deja de beber mamarracho.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 17, 2021 | 17:50
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”. ////*
  Los que acudan por la "llamada" de la ANC, que vayan con cuidado. Desembre 18, 2021 | 08:05
  Son muy mayores, las vacunas ya no le protegen y el riesgo de contagiarse con los "peques" es inmenso; es muy desagradable morir por el fuego amigo.
  Ja Desembre 18, 2021 | 10:24
  Molt be, però si no es basteix una estratègia a nivell de serveis secrets catalans, tenint els partits pagats per l'estado, mai passarem de reivindicacions lúdicofestives, mentre ens apallissen i ens fregeix la fiscafina. ells no passaran de declaracions de merda. Als qui anomenem polítics, realment son màfia del estado, fins que no siguem Estat Català.

Nou comentari