El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Manifestació de Mossos el 17 de setembre
  • CA
El comunicat del col·lectiu MosSOS

 

L’ambient al cos de Mossos es va escalfant. Davant l’amenaça de la Grip Blava de fa unes setmanes, -una indisposició massiva d’agents durant el mes de setembre-, aquesta tarda s’ha pres la decisió d’una acció més mediàtica: una manifestació. Els sindicats “representatius i no representatius” s’han renunit aquesta tarda en el marc del “Col·lectiu MosS.O.S”, nascut a través d’un grup de Telegram- i han acordat una concentració pel proper 17 de setembre davant la conselleria d’Interior. 

 

El comunicat avisa de futures mobilitzacions per demanar “mesures per vetllar per la seguretat i posar fi a l’espoliació continuada” dels membres del cos. Unes protestes que tenen com objectiu integrar-se a la Mesa de la Funció Pública. De fet, titllen de “vergonyosa” la situació de no ser-hi inclosos i més quan es tracta de “recuperar el deute perpetuu” dels funcionaris de la Generalitat. 

 

L’acord que expressa el comunicat busca pressionar la nova cúpula d’Interior en principi sobre les condicions laborals. Ara bé, fonts dels participants no amaguen que hi ha cert neguit o motivació política en tot plegat. En qualsevol cas, els convocants de les protestes asseguren que no utilitzaran cap consigna ni cap sigla dels sindicats. 

 

Així mateix, el col·lectiu es vanta de “l’èxit” de l’acció ‘No més HE’ (No més hores extres). Una protesta prevista pel setembre, que alenava als agents a no fer hores extres voluntàries. El malestar que ha provocat la mesura ha obligat al mateix col·lectiu MosSOS a demanar que no es represaliïn els efectius que han decidit fer les hores”. Uns companys que defineixen com a minoria. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa