La manifestació a Brussel·les demanarà a la UE que es mulli pels drets dels catalans

Amb el lema Europe, wake up! Help Catalonia, l’ANC i Òmnium també volen agrair el suport de l’opinió pública europea i els mitjans de comunicació internacionals
Carles Puigdemont a Brussel·les
Carles Puigdemont a Brussel·les | ACN

El cor d’Europa serà l’escenari de la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural el proper 7 de desembre, amb quatre consellers i el president a Brussel·les i, a dia d’avui, vuit consellers del Govern i els líders de les dues entitats a la presó acusats d’un delicte de rebel·lió. El recorregut de la manifestació, que arrencarà a les 11h, encara està per tancar, però passarà pel districte europeu, i acabarà amb intervencions de diputats europeus, un bloc dedicat als drets humans i un tercer bloc polític català que encara es perfila, i en el qual hi podrien intervenir els membres del Govern a l’exili.


 

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha explicat que l’objectiu de la manifestació es “mostrar a Europa les manifestacions multitudinàries i cíviques que fem a Catalunya, dir-los que som experts a fer manifestacions pacífiques i que  denunciem la manca de democràcia a l’Estat”. En aquest sentit, la marxa servirà per “reivindicar els drets bàsics que estan en perill a Catalunya, i per tant, també ho estan a l’Estat i a Europa”.

L'arribada de la República
L'arribada de la República | Jordi Borràs

La situació dels presos polítics també serà protagonista del a manifestació, que té el lema Europe, wake up! Help Catalonia. “Hem d’explicar que els nostres líders de la societat civil i vuit consellers més són la presó, i que tenim consellers i el president a l’exili”, ha dit Mauri, que ha remarcat que “també agrairem el suport que hem rebut de molts polítics europeus, de l’opinió pública i també dels mitjans de comunicació internacionals. Hem confiat sempre en Europa, però que aquesta vegada no han estat a l’alçada. Confiem que les institucions europees comencin a reaccionar, i ho facin també el 21D siguin quins siguin els resultats”. Segons el líder d’Òmnium, “des de l’1-O ja no és un afer intern, perquè la violència va afectar i indignar molts ciutadans, també europeus”.


 

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, que ha confirmat que l’entitat ja té tancats 5 vols a Brussel·les, ha remarcat que “és una manifestació a favor d’Europa i els valors europeus, en què insistirem a les institucions europees que prenguin part en una situació totalment injusta amb Catalunya”. El número dos de l’ANC ha explicat que la manifestació “busca remarcar aquesta profunda convicció europeista i la confiança en els valors europeus, malgrat que fins ara, la UE ha sostingut que era un conflicte intern”.
Comentaris
LUIS
Despues de mirar para otro lado ante la brutalidad de la policia politica y el encarcelamiento de los representantes del pueblo por cumplir con el mandato del mismo, la UE ya está mojada, pero de sus propias aguas fecales, y el olor ya no se le va a quitar nunca mas.
2017
jajajajjaqjajaja
La UE ja s'ha mullat
Ha dit per activa i passiva que Catalunya no ha de ser independent i que si arriba a ser-ho es queda fora de la UE. Potser a la UE també tingueu que demanar-li les coses 18 vegades i que us diguin sempre que no.
Està bé, però...
Com es pot demanar a Europa que es mulli si el govern dels catalans enlloc de mullar-se se'n va de cap de setmana després de declarar la independència i entrega el poble a la venjança dels espanyols?
El dia de la marmota
Sembla que tornem a repetir votacions, viatges (10.000 a bruseles). Fins a l'eternitat. Com la pel·lícula fins que no s' afrontin els fantasmes seguiràn els murs alçats. Esperem que a la propera ningú es deixi frustrar tots els anhels del poble
Fred Astaire
Mentre el President Puigdemont I part del Govern sigui a l'exili, la República Catalana serà ben viva.
patetics
losabenaquellquediu.........................Mentre el President Puigdemont I part del Govern sigui a l'exili, la República Catalana serà ben viva................jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Angelblau
I anem per denunciar que Europa te presos politics. Ara bé que en un futur proper volguem ser part d'aquesta Europa ... ja en parlarem
Quin fart de riure!
Aquest viatge a Brusel.les pasarà a la història de lo absurd i lo esperpèntic; jajajaja!!!! Espero que almenys els qui hi vagin aprofitin per fer turisme!!! XD

envia el comentari