Malmeten l'obra de Santiago Sierra sobre els presos polítics a prop de Palma

Els organitzadors de l'exposició han denunciat que s'hi han pintat símbols fàl·lics i frases com 'Visca Espanya'
Unes noies observen l'exposició al Museu de Lleida
Unes noies observen l'exposició al Museu de Lleida | ACN

L'exposició de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' s'ha despertat pintada amb símbols fàl·lics i consignes com 'Visca Espanya' i tirada per terra. L'obra estava instal·lada en una plaça de Son Sardina, un nucli proper a Palma. L'Ajuntament de la localitat ha condemnat uns fets que ha considerat "inadmissibles" a les xarxes . Els veïns del poble han netejat les fotografies, segons han explicat un dels organitzadors, el col·lectiu Llibertat Valtonyc. Amb motiu de l'arribada de l'obra, el grup Sardineres i Sardiners per la llibertat havia convocat un acte el dia 30 de novembre en favor de la llibertat d'expressió.


 

La mostra, que recull 24 fotografies que fan referència a 74 polítics a la presó, es va haver de retirar de la fira ARCO de Madrid. Entre altres, l'obra ensenya els rostres pixelats del vicepresident destituït Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. També inclou altres casos, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016 directius d'Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d'una breu llegenda que explica cada cas, que tot i que no en publica la identitat són fàcilment identificables.

Comentaris
A Mallorca queda molt fill de puta franquista encara...s'ha de morir molta gent d'aquests que diuent que con Franco vivian mejor...
JA ELS VEUS ALS matoncins
España es una mierda porque la libertad de expresión no existe.
Totalp
Ha passat a Palma; Palma de Mallorca no existeix més enllà de les ments franquistes...o algun redactor de notícies més aviat inculte.
PBP
Inesita, vull veure't sortir del jutgat amb la denúncia a la ma.
Els mateixos de sempre, feixisme i Espanya sempre del bracet
Quan s'actua drs de la impunitat, és molt fàcil delinquir i en això els feixistes en tenen ka ma trencada
Pep
És vergonyós, sí. Per tot arreu hi ha feixistes. Però podeu deixar d’escampar la denominació Palma de Mallorca. El topònim oficial és “PALMA” i prou!!!!
Josep Bruch
Amb això es demostra, un cop més, que el feixisme només sap er una cosa.: DESTRUIR.
Ferragut
Les Balears semore han estat “ territorio nacional “ , fins hi tot els borbons hi tenen casa .
Pere-perot
Ja fa temps que estan usant escamots pagats del "fondo de reptiles" per anar sembrant discòrdia.
Joan
Si el cabrons volessin aquests no tocarien mai a terra.

envia el comentari