El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mala maror als Mossos de l’Hospitalet perquè el seu cap passa informació al CNP
  • CA

 

 

Malestar a la comissaria dels Mossos de l’Hospitalet del Llobregat amb el seu cap, l’intendent Josep Lluís Grasa. Segons ha pogut saber El Món es una mala maror que ha anat creixent entre els comandaments i caps de torn destinats a la segona ciutat de Catalunya en constatar que “diàriament”, i per ordre de l’intendent, es remeten “totes les novetats” al Cos Nacional de Policia de ciutat

 

 

Una pràctica que trenca tots els protocols establerts entre policies i que fa arrufar el nas dins el cos, més enllà de l’Hospitalet, perquè entenen que es regalar una informació que “no toca” i que afebleix l’estructura dels Mossos com a policia integral en una zona clau del país.   Des de la prefectura de Mossos admeten a El Món que aquesta pràctica és “insòlita” dins el cos però que a l’Hospitalet “sempre s’ha fet així” i perquè comparteixen Sala de Comandament. Un extrem que posen en dubte veterans comandaments de la zona. 

 

 

La queixa de molts efectius de la policia catalana a l’Hospitalet ve de lluny, però després dels comportament del Cos Nacional de Policia el primer d’Octubre a la ciutat, el neguit ha augmentat. “Estem donant, perdó, regalant, tota la informació sense cap filtre,de totes les actuacions que portem a terme, de qualsevol àmbit, és la nostra estadística de seguretat, la nostra informació i ells la reben tota al dia, amb tots els detalls sense bellugar-se del despatx… i sense donar cap explicació de què en fan ni perquè la volen…ens afebleix”, es queixen quadres del cos destinats a la comissaria consultats per aquest diari. “Ells no ens passen cap, però cap novetat de les seves actuacions”, argüeixen. De fet, la mateixa informació es remet a la Guàrdia Urbana de la ciutat, una policia que també els passa un full d’actuacions restringit a actuacions de via pública i sense identificacions. 

 

 

Tècnicament, els Mossos només haurien d’informar oficialment dels detinguts no comunitaris per constatar la seva situació administrativa. Una informació que es condueix a través de la Sala Interpolicial de Catalunya. De fet, aquest organisme també és el que ha d’utilitzar el CNP o la Guàrdia Civil per accedir a qualsevol tipus d’informació policial dels Mossos. És a dir, les peticions han de ser realitzades amb un estricte protocol, sobre fets concrets i no de totes les informacions. 

 

 

En el cas de l’Hospitalet aquest sistema queda lluny. Cada dia, al finalitzar el torn de nit, el cap de Sala de la comissaria envia a totes les novetats (detinguts, incidents, robatoris, lesions, manifestacions, concentracions o qualsevol actuació) amb tots els detalls que s’han registrat en les darreres 24 hores. Aquesta informació es remet al responsable de la comissaria del CNP de l’Hospitalet, l’inspector en cap, Federico Delgado i a una altra adreça de correu electrònic de la policia. 

 

 

Des de la Prefectura de Mossos admeten que aquesta pràctica “no és l’habitual” però que a l’Hospitalet “sempre s’ha fet així” i més amb una sala conjunta amb Guàrdia Urbana. Però, veterans efectius destinats a l’Hospitalet no ho veuen de la mateixa manera. De fet, algun cap de torn s’havia negat a enviar “tota la informació sense filtrar” al CNP, però ràpidament va ser advertit del “costum”.

 

 

L’Hospitalet sensible per altres connivències amb el CNP 

 

No és el primer cop però que la connivència entre el cap de la comissaria dels Mossos i el CNP ha aixecat polseguera a l’Hospitalet. L’any passat dues situacions apujar la temperatura ambiental a la comissaria.  Per una banda, per l’entrada d’agents del Cos Nacional de Policia (CNP) a la comissaria dels Mossos per retrarar membres del CDR i, per l’altra, per la destitució encoberta per ordre del comissari en cap interposat pel 155, Ferran Lòpez, del cap de l’àrea de seguretat ciutadana per haver cridat per la ràdio “atureu aquests fills de puta” en referència als antiavalots de la policia espanyola que actuaven a l’Hospitalet. 

 

El fet que l’Hospitalet sigui la segona ciutat de Catalunya i que fos en el seu dia una illa metropolitana on els Mossos hi van posar els peus abans del desplegament ho converteix en una zona sensible pel cos. A més, el primer cap dels Mossos a l’Hospitalet fou el comissari Ferran López, el cap del cos durant l’aplicació del 155 i després que el govern espanyol decapités el Major Josep Lluís Trapero

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa