Madrid sancionarà els que diguin que van a treballar i no ho puguin acreditar

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat aquest dimarts que la Policia Municipal de la ciutat sancionarà totes les persones que vagin pel carrer, diguin que van a treballar i no ho puguin acreditar amb un document de l’empresa. En una entrevista a Antena3, Almeida ha afirmat que amb aquesta mesura l’Ajuntament vol posar punt i pinal a la “picaresca” dels qui se salten el confinament.

Per aquest motiu ha demanat a les empreses que “emetin aquesta declaració responsable als seus treballadors on els diguin que han d’anar físicament al seu lloc de treball”. “Per això dic que la Policia Municipal començarà a sancionar“, ha sentenciat.

Segons Almeida, cal un enduriment de les condicions del confinament i que, per exemple, se suspenguin totes les obres a la ciutat de Madrid perquè “en aquest moment amb la situació sanitària que tenim el més raonable, prudent i de lògica elemental és que se suspenguin les obres“.

L’Ajuntament, ha dit, vigilarà que “totes les normes es compleixin de forma íntegra“, ha dit. Segons l’alcalde de Madrid, malgrat que el govern espanyol posa límits al confinament per no aturar completament l’activitat econòmica, “això no vol dir que no hi hagi mesures que no es poden adoptar dins del marc de l’estat d’alarma”.

Nou comentari