El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrenas creu que la sentència del TSJC busca “decapitar” l’AMI
  • CA

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que la sentència del TSJC sobre el pagament de les quotes a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és una mostra més de la “repressió a la dissidència” orquestrada pels poders de l’estat espanyol. Madrenas veu, darrere de la resolució, un objectiu clar de “decapitar” l’AMI per ser una entitat clarament independentista.

 

L’alcaldessa ha subratllat que en aquests moments, juntament amb l’AMI, estan valorant les opcions jurídiques a la sentència i, alhora, buscant “fórmules imaginatives” per revertir la resolució. “No ens plantegem reclamar ara els diners, no estem en aquest episodi”, ha dit. La sentència del TSJC anul·lava un decret d’alcaldia signat per l’aleshores alcalde Carles Puigdemont autoritzant el pagament de la quota anual de l’AMI. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, creu que la resolució és una “pota més” de la “repressió” orquestrada per l’estat espanyol contra la societat catalana en el seu conjunt. “Estan aplicant un sistema repressiu contra la dissidència que s’està fent molt evident”, ha afirmat Madrenas.

 

Marta Madrenas troba d’una “gravetat extrema” que els tribunals serveixin com a eina per reprimir “ja no només les persones dissidents, sinó qualsevol entitat que algú pugui interpretar que té una manera diferent de veure les coses”. En aquesta línia, també ha assegurat que considera “ridícul” l’argument esgrimit per la sala contenciosa administrativa del TSJC a l’hora d’anul·lar el decret d’alcaldia. La sentència al·lega que els objectius de l’AMI estan relacionats amb la configuració política de Catalunya i, per tant, sobrepassa els interessos municipals. “Tractem moltes qüestions que sobrepassen estrictament el municipi, sinó no podríem fer res en matèria de Medi Ambient, residus o cultura”, ha exposat. L’alcaldessa també ha criticat que aquesta sentència contra el pagament de la quota sigui conseqüència d’una acció de la delegació del govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa