El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrenas anuncia que començarà a tenir vigilància “constant” per garantir la seva seguretat
  • CA

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat que partir d’ara demanarà “seguretat constant” per part de la Policia Municipal de Girona per tal de garantir la seva seguretat. La mesura arriba després que faci mesos que el cap del cos policial obligués a Madrenas a desplaçar-se sempre amb el cotxe oficial d’alcaldia i anar sempre acompanyada per agents de la policia municipal. Madrenas, però, havia decidit desobeir aquestes recomanacions per tal de mantenir una “normalitat” en l’àmbit personal. De tota manera, arran de les acusacions de Ciutadans sobre el mal ús del cotxe per anar al Parlament, l’alcaldessa assegura que ara haurà d’adoptar aquestes mesures. Marta Madrenas ha anunciat durant el plenari que a partir d’ara realitzarà “tots els desplaçaments amb protecció” i ha agraït a la portaveu del grup per fer-li la vida “substancialment més difícil”.

 

Madrenas ha detallat que aquestes recomanacions de seguretat van arribar després de l’1 d’octubre, quan va començar a rebre un gran nombre d'”insults i amenaces” que “tot just ara” comença a denunciar alguns dels atacs que pateix diàriament.

 

D’altra banda, la també diputada al Parlament de Catalunya ha avisat a la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, que demanaran un expedient per saber si va incomplir el Reglament Orgànic Municipal (ROM). Segons alguns dels articles del reglament, no es pot compartir la informació que reben els càrrecs públics, com ara els usos del cotxe oficial. Segons Madrenas, Pujola hauria passat la documentació al líder de Cs a Girona, Jean Castel, quan va fer públics els usos del vehicle en una roda de premsa.

 

Davant d’aquesta acusació, Pujola s’ha defensat argumentant que ella no havia “fet pública la informació” però sí que havia “contrastat la informació” amb el seu partit. Per aquest motiu no creu que aquesta acció pugui comportar un incompliment del ROM amb la sanció pertinent que correspondria.

 

Aquest debat va esclatar arran d’una moció que va presentar ahir Ciutadans en el plenari, en què es demanava més transparència sobre els usos del cotxe municipal i també que es publiqués l’agenda de l’alcaldessa i de tots els regidors. La moció no va prosperar, ja que tan sols va comptar amb el suport de Cs i el PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa