L’OTAN demana a Bielorússia que no arrisqui la vida de persones vulnerables

L’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN) ha carregat amb duresa contra el govern de Bielorússia en un moment de tensió entre el govern d’aquest país i Europa. La Unió Europea prepara noves sancions contra l’executiu bielorús a causa de la utilització instrumental que aquest país està fent dels migrants. El president d’aquest estat, Aleksandr Lukaixenko, va ordenar que es dirigissin més de 2.000 migrants fins a la frontera amb Polònia amb l’objectiu de desestabilitzar aquest país. No és la primera vegada que l’executiu d’aquest territori empenta cap a altres països europeus persones que han arribat a Minsk procedents, majoritàriament, de l’Orient Pròxim.

Davant la possibilitat de ser sancionat, Lukaixenko ha amenaçat amb tallar el subministrament de gas a Europa. El màxim mandatari d’aquest país va manifestar el següent: “Què passaria si bloquegem el pas de gas? Recomano als líders de Polònia, Lituània i altres capsigranys que s’ho pensin bé abans d’obrir la boca“.

Davant d’això, l’OTAN ha demanat al màxim mandatari bielorús “aturar aquestes accions cruels” i ha criticat la “instrumentalització” que aquest país està fent dels migrants a través d’un comunicat. Aquest organisme adverteix que està vigilant “el risc d’una major escalada i provocacions” per part de l’executiu d’aquest estat. L’OTAN lamenta que “aquestes accions posen en perill la vida de persones vulnerables”.

La Unió Europea tampoc ha cedit davant les amenaces del govern bielorús i els ministres d’Exteriors dels governs dels estats membres preveuen augmentar les sancions contra Bielorússia la pròxima setmana. A més, Europa Press assegura que una de les propostes per part dels ministres seria el finançament de murs i tanques per protegir les fronteres de Bielorússia amb la resta de països europeus. De moment, la Comissió Europea s’ha negat a destinar fons a la construcció de barreres físiques.

Nou comentari