L'OTAN defensa que la "qüestió catalana" es resolgui "dins de l'ordre constitucional d'Espanya"

Els països d'aquesta organització no han abordat la crisi catalana a cap reunió formal del Consell de l'Atlàntic Nord
Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg | WIKIPÈDIA

 

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha defensat que la situació a Catalunya "s'ha de resoldre dins de l'ordre constitucional d'Espanya" i ha subratllat les contribucions "importants" d'Espanya per a la seguretat col·lectiva. "La qüestió catalana és un assumpte domèstic que s'ha de resoldre dins de l'ordre constitucional d'Espanya", ha assegurat el secretari general aliat després de la declaració de Carles Puigdemont assumint la independència de Catalunya, encara que deixant-la en suspens, el que ha provocat que el govern espanyol hagi demanat a la Generalitat que aclareixi si ha declarat la independència.

 

Stoltenberg ha posat en valor, a més, que "Espanya és un aliat compromès, que fa importants contribucions per a la nostra seguretat compartida". Els països de l'OTAN no han abordat la crisi catalana a cap reunió formal del Consell de l'Atlàntic Nord (NAC), que reuneix els ambaixadors dels aliats, han explicat fonts aliades. La nova ambaixadora dels Estats Units davant l'OTAN, Kay Bailey Hutchison, va reiterar el passat 5 d'octubre la posició de l'Administració de Donald Trump de suport a la unitat territorial d'Espanya i va assegurar que el desafiament secessionista a Catalunya no és "una qüestió per l'OTAN ".

Comentaris
L'OTAN defensa que la "qüestió catalana" es resolgui "dins de l'ordre constitucional d'Espanya"
Dons el Junqueres diu tot al contrari !! per mi el que digui la OTAN me la bufa !!
josep
que li hauran promès per dir aixó. un pis a la manga del mar menor, dels que van sobrar de l'un dos tres...
Petitona
Algún fa la lista......no tenia quo obligar a ningú dels que ens ajuda (????????????)
fideli
Com Rússia digui que mostra interès ( que no ens cal, ni necessitem, ni volem), es caguen a les calces....
Fart d'hipòcrites
Només faltaven aquests.... La declaració d'independència (plenament efectiva) és TOTALMENT compatible amb el que s'estableix a la constitució espanyola (arts. 10. i 96.1)...el que és inconstitucional és la PERVERSIÓ de les normes constitucionals i del dret internacional i europeu per part del tribunal constitucional espanyol. Qualsevol tribunal competent com la Cort Internacional de Justícia o el mateix Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg ho podrà constatar si es planteja la qüestió
Amb aixó la OTAN estar donant permis
al exercit espanyol d'atacar Catalunya.
D'una banda, estar a la UE i en general en aquest món globalitzat, impedeix que els espanyols ja ens estiguin bombardejant
D'altra, aquestes grans aliances no deixen gairebé espai per prendre decisions. Estic veient que la UE i l'OTAN, haurien dit als nazis i jueus que arreglessin els seus problemes entre ells. Salvant les distàncies, no compararé la tragèdia jueva amb la nostra situació.
Feblesa
Hem mostrat feblesa suspenent els efectes de la declaració d'independència i ara ningú ens prendrà seriosament.
Però que diu?
Si no n'hi ha d'ordre constitucional! El tribunal no és independent. És el braç del govern que darrerament, finsi tot, l'ha fet tribunal executor!
ar !!
!! exercit catala ja !!
Donald
Srs. de la OTAN, facin una enquesta a Catalunya i veuran que als catalans ens la porta completament fluixa ser de l'OTAN com no. Jo diria que que la gran majoria no volem pertanyer a cap organització tipus OTAN (som gent de pau)
Roger
Sembla que es demostra que el Govern no tenia res preparat a fons i esperava bona voluntat d'uns actors que en tota l'història mai n'han tingut. Cal explicar que la llibertat té un preu, i sembla que el PDCAT i ERC no el volen pagar. Rajoynsegueix fumant-se un puro...
fu man txu
Es normal que tothom doni suport a Rajoy, la "legalitat", la "constitucio" i a l´"estat de dret". Que han de dir sino? La questio es que una important quantitat de paisos s´han independitzan en el ultim segle. Nomes hi ha una sol.lucio: TIRAR PEL DRET. Ningu ens vindra a ajudar. Caldra mobilitzacio, mobilitzacio i mes mobilitzacio. I ens en sortirem. Hi haura REPUBLICA. Cal actuar amb el cap fred i esperar que cometin errors com el del dia 1 d´octubre.
justus
Fins i tot a l'OTAN han a demanar favors. Com pensen pagar-los ? De totes maneres molts paisos de l'OTAN ho son també de la Unió Europea, o sigui que cap sorpresa....
Anem cap a la Republica dema mateix, vaga general indefinida i fem moura europa per defensar la nostre patria ,si no es aixi aquets bestias d,el govern i de l,estat espanyol ens maxacaran
A pastar fang europpa i otanss
Vaga general indefinida i tots al carrer el temps q faci falta. Si cal ens enduem per davant Espanya i europa. Europa i la Otan q sen vagin a la p... merda.
Si no es un asumpte de la Otan
perqué donen opinions?
PPKK
A la PPUta UROPPa només hi ha farssants, fariseus i hipócrites ! I PParàsits ! Tots de dretes y alguns feixistes camuflats " a l'esquerra " como els SUCIAlerus.
Joan
Feblesa: això que dius és cert, però també ho és que hem mostrat al món que sóm gent honesta, imaginativa i oberta al pacte. Hem de tenir confiança en els nostres representants en què duran Catalunya a la independència. El món ens ajudara a reeixir-ne.
Gintonix
Ja está bé de ser una olla de grills. Tanquem files amb el President de la República Catalana. Tots com un sol home. Fins ara no ens ha fallat, donem-li confiança doncs. Ara vetllem armes i quan toqui tornem a demostrar qui som.
Be
Jo era partidari de no tenir exercit, doncs ara fora d'Europa i de l'Otan i crear un exercit com el dels jueus.
mal asunto
Estan donant pasos per activar l'exercit i l'OTAN els donarà permis.
pep - manresa
Doncs que s'en vagi a la merda l'OTAN, ens apuntem al Pacte de Varsòvia (o el què en quedi), els Russos, els Xinos, els Jueus, l'Isis, o fins i tot ens podem fer amics del Kim Jong Un.

envia el comentari