De los Cobos diu que Trapero hauria pogut evitar el referèndum

Durant la seva declaració de dues hores davant la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela
Pérez de los Cobos, arribant al Suprem
Pérez de los Cobos, arribant al Suprem, en una imatge d'arxiu   | ACN

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha insistit aquest dimecres davant la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela a acusar el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, de connivència amb els impulsors de l’1-O, i ha afirmat que la policia catalana hauria pogut evitar la celebració del referèndum decomissant ordinadors i urnes, segons fonts jurídiques. Durant la seva declaració de dues hores, Pérez de los Cobos també ha contradit el testimoni de Trapero pel que fa a les ordres de la jutgessa respecte els criteris de “proporcionalitat” a seguir a l’hora d’evitar el referèndum. Segons el coronel de la Guàrdia Civil, tots els cossos policials van rebre “indicacions clares” d’evitar “a tota costa” la celebració del referèndum. Ha reiterat d’aquesta manera davant l’Audiència Nacional la versió que ja va donar davant el Tribunal Suprem, quan va acusar els Mossos d’inacció, va defensar l’actuació de les policies espanyola, i va apuntar que “el compliment de la llei estava per sobre de la convivència ciutadana”.


Segons fonts jurídiques, el responsable de l’operatiu de l’1-O ha mantingut una “clara incriminació” de Trapero i ha assegurat que durant les reunions de coordinació que van tenir lloc els dies previs al referèndum el major dels Mossos va mostrar sempre una actitud “reticent” a evitar la seva celebració.

 

Pérez de los Cobos també ha volgut rebatre els arguments de la defensa pel que fa a les ordres de la jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Mercedes Armas, sobre els criteris de “proporcionalitat” que calia aplicar per impedir la consulta. Segons el coronel, tots els cossos van rebre “clares indicacions” d’evitar l’1-O “a tota costa”.


 

En aquest sentit, el responsable de l’1-O ha afirmat que els Mossos haurien pogut evitar el referèndum decomissant ordinadors i urnes. Amb aquesta actuació, ha afirmat, “hauria resultat clarament factible” impedir les votacions, perquè hauria “deshabilitat les possibilitats d’actuació als col·legis electorals establerts i coneguts prèviament”.

Pérez de los Cobos ha reiterat davant l’Audiència Nacional (que instrueix el cas contra Trapero per les concentracions del 20 i 21 de setembre) el testimoni que ja va donar al Tribunal Suprem fa dues setmanes en la investigació sobre l’1-O i contra el procés independentista. Segons el coronel de la Guàrdia Civil hi havia una “concertació” entre la societat civil, els Mossos i el Govern per fer realitat el referèndum i l’excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, “complia les ordres de la cúpula anterior”.


 

Aleshores també va acusar els Mossos de “vigilar" els moviments de la policia espanyola el dia del referèndum per "informar" els concentrats que omplien els col·legis electorals per tal que es poguessin organitzar. A més, va afirmar que el dia previ al referèndum els Mossos també van anar als punts de votació per dir que tornarien l'endemà a les 6h del matí i que, si hi havia gent, no desallotjarien. 

 

El testimoni que ha ofert aquest dimecres a l’Audiència Nacional contradiu el que va donar l’actual cap del Mossos, Ferran López, que va defensar davant la magistrada Lamela l’actuació del cos, i també el del propi Major Trapero, que va defensar la “lleialtat” de la policia catalana a les ordres de la jutgessa del TSJC Teresa Arrimadas –que els havia demanat actuar amb “contenció i paciència”- així com l’actuació els dies 20 i 21 de setembre i posteriors.

Comentaris
Els franquistas els i fa molta por els referèndums democràtics ,són dictadors nats
Els franquistas els i fa molta por els referèndums democràtics,són dictadors nats
fideli
evitar el referèndum? per què?
Jordi
De los Cobos diu veritat, però quan la policia de tothom es converteix en la joguina d'un partit només serveix per tocar la guitarra per l'amo i menjar paelles a Cadaques.
Mar 350
De los Cobos es tant mentider com el seu germà ,que parla angles de forma notable. Quanta indignitat, quina vergonya de gent.
torracollons
quants whiskies es carda cada dia aquesta merda de carn podrida?
De los Cobos -ai uix!-
El germà intel.ligent és un pàjaru que volia anar a Europa i sense saber cap altre idioma que el paucifonètic que usen a Boinapitekolàndia va mentir descaradament dient que era políglota. Què podeu esperar del que solament seveix per arrenglerar galifardeus i aviar-los com a gossos que són contra gent pacífica i desarmada?
Karlus
Que es pot esperar d'un paio que el 23 F es va presentar de voluntari per ajudar al cop d'estat del Tejero i companyies varies. Aquest no més dirà mentides
I ell hagués pogut evitar reprimir i pegar a gent innocente ,aquest i individu ja tindrie que estar a la presor a un país democràtic
Saben on són els homes Ñ?
"¿El referéndum que nunca existió?" Això diu M. Rajoy. Ni ells s'aclareixen. Estan ben bojos, aquests espanyols.
Llibertat
S'ha de recordar als espanyols que segons la legislació vigent, la celebració d'un referèndum no és delicte. Aleshores perquè tanta persecusió a unes idees polítiques?
Martin
Benga mierda la cuestion es empurar a todo el que puedan . Esto es demencial ..........
I aquest tal Cobos hagués pogut frenar la represio i l'as pinyas contra gent innocente.
Pussy Galore
Aquest individu es podria multiplicar per zero i el mon milloraría bastant.
Sauternes
S'ha descobert tot sol, vol que la seva feina bruta l'hi arreglin els altres, després que s'ha vist que ni ells mateixos la saben fer. En comptes de dir ¿Porque hay que prohibir un referendum?
i jo crec ...
Jo crec que Déu és qui en última instància hauria d'haver impedit l'1-O i no ho ha fet, empurem-lo!!!! Tanquem totes les sucursals que té obertes a Espanyistan, per inoperància !

envia el comentari