L'Organització Mundial contra la Tortura demana l'alliberament immediat dels 'Jordis'

Dirigeix una carta oberta al president del govern espanyol, la fiscal general de l'Estat i el Defensor del Pueblo reclamant la retirada de càrrecs
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez el 20 de setembre de 2017
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez el 20 de setembre de 2017 | TVC

L'Organització Mundial contra la Tortura (OMCT) ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, i al Defensor del Pueblo espanyol, Francisco Fernández, la llibertat immediata del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, en una carta oberta que s'ha fet pública aquest dimecres. En la missiva, l'organització també reclama la retirada de càrrecs contra els dos dirigents socials de l'independentisme perquè considera que la presó provisional és "abritrària".

 

L'OMCT és una plataforma internacional creada el 1985 amb seu a Ginebra que agrupa les ONGs que lluiten contra la tortura, les execucions sumàries, les desaparicions forçades i qualsevol altre tractament inhumà o degradant. La formen 300 associacions d'arreu del món, associades a la Xarxa SOS-Tortura, i amb milers de corresponsals a tots els països. L'OMCT és la xarxa activa més important d'ONGs en el camp de la protecció i la promoció dels drets humans al món.

Comentaris
Angelblau
Quina vergonya per espanya i quina vergonya per Europa
Caminant es fa camí
Tot anirà caient al regne d'Espanya. Encara que no ho sembli el mal torna al qui el fa. I diré més, vaticino que el judici als presos polítics no es celebrarà. Saben que aquest judici tindrà una expectació mundial i la riota serà de catedral. Al temps.
Antoni Ferret
Completament d'acord, perquè aquests dos companys no tenien cap càrrec governatiu, per tant no van prendre cap decisió antidemocràtica, sinó que només feien animació a mobilitzar-se. Per a aquests no és gens legítima la presó. Per als altres tampoc, però per motiu que no van incórrer en un delicte determinat, però sí en altres. En canvi, ells no van incórrer en cap.
Molt bé. I...?
Si només és un avís, Ñ té orelles d'ase (amb perdó pels ases)??? Perquè la vergonya ja fa temps que l'han perduda.
Rivera, Casado, heu escoltat el que diu l'Organització Mundial contra la Tortura
Diuen que Espanya està torturant uns presos. Que fort! Ho heu escoltat cadellet de l'IBEX. El més penós es que sempre es posen amb Venezuela i no es miren el seu melic.
Si després de l'avís ve l'obligació, correcte
De no ser així, la justícia espanyola és molt espanyola i pel que està a la vista es passa pel folre la justícia universal. Està molt bé la bona fe en aquest avis, tot i que val més que ja preparin un segon avís, i un tercer...
cavaller negre
La oligarquia estanyola no para de rebre bufetades de il·lustres institucions mundials i jutjats democràtics europeus. Al pas que van fen maldades els jutges, fiscals, policies, guàrdies civils borbons, i polítics del PP, C's i PSOE........tots ells sols, estan desfent i destrossant aquest invent militar anomenat Estanya. La supèrbia, les mentides, l'odi, i l'orgull, els traeix cada dia que passa. No son ni Cab,ni FdPu.....son senzillament, MALA GENT.
Unes preguntes per si algú pot donar resposta
Després del dèficit fiscal de 16.000 milions que ha de suportar Catalunya, s'ha de sumar el tractament inhumà (tortura) que pateixen els "Jordis" per ser dissidents catalans al règim del 78, com acusa l'Organització Mundial contra la Tortura? Que farà ara en Albert 'Constitucional' Rivera amb l'autocar, fent mofa dels presos polítics i els seus pamflets propagandístics? Aquesta manifestació "Riverinya" que volen celebrar a Madrid, serà també per mofar-se de l'OMCT ?
Agustí
Qui rescabalarà aquestes persones del temps que els han robat?
Quina vergonya per aquest país tan mafiós ,però com que no en tenen ,doncs els i entra per una orelles i els i surt per l.altre. DUI. D una vegada
L'OMCT a l'altura de Pamela Anderson
Aquest és l'avantatge del secessionisme: explica dues xuminades al seu favor i els bonistes el creuen. Sembla que l'OMCT no s'ha llegit els autos de la justícia, perfectament documentats, sense que això pressuposi culpabilitat per part dels acusats. El que sí que hi ha és risc de fuga; gracies per la teva aportació d'última hora Marta Rovira.
Jordi Estelada
, espanya =vergonya d'Europa, estat NO-de-dret, estat franquista-feixista
Kemet
La Justicia Espanyola i partits d'extrema dreta com PP i C's, saben que totes les acusacions de rebel.lió, sedició i malversament de fons son falses. Saben de Estrasburg els pot condenar dintre de 4 o 5 anys, però mentres tant els empresonats hauran que fora de joc. La jutgesa que va condemnar a Otegi, es que l'han fet dimitir despre de la sentécia d'Estraburg????
@L'OMCT a l'altura de Pamela Anderson
Mira qui parla com a únic espavilat. Tots els demés son uns bonistes sense pensament. Clar que si dona/home, que no t'enteres dels autos d'aquest procés, contaminats de "clavegueres". Que no t'enteres que vol dir Drets Humans.
Es igual el que diguin
"Ells" están disposats a anar fins al final "amb la seva pel.licula dels fets", i diguin el diguin així ho farán mentres puguin. Ara, diumenge, rebrán un altre bufetada quan Europa els ignori amb lo de Gibraltar, un altre bufetada perque vagin "aprenent".
Annamª
Si estic llegint els comentaris tinc tristesa de que crec en què millorin els les cosses surtin bé els presos la 1ª,per que conserven aquest seny i seguir lluitant,

envia el comentari