El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llum verda a la transformació del SEPE en l’Agència Espanyola d’Ocupació
  • CA

El Consell de Ministres espanyol ha aprovat aquest divendres la transformació del SEPE en l’Agència Espanyola d’Ocupació per a modernitzar i digitalitzar aquest organisme “de dalt a baix”. Segons ha explicat la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, la nova agència pretén guanyar en “rapidesa, agilitat i flexibilitat” i adopta un “model institucional diferent”. En concret, dirigirà les polítiques públiques d’ocupació de l’Estat, en col·laboració de tots els ens que treballen en aquest àmbit, com comunitats i entitats locals.

“L’agència concentrarà el nou disseny de les polítiques d’ocupació”, ha dit Díaz en roda de premsa. El projecte forma part de l’avantprojecte de la Llei d’Ocupació, que properament començarà la tramitació. El govern espanyol també ha assegurat que la conversió del SEPE en una agència estatal, amb la implicació de les altres institucions que impulsen polítiques d’ocupació, es dotarà de recursos humans suficients i tindrà una formació especialitzada. Aquesta agència estatal, les comunitats autònomes i els serveis públics d’ocupació haurien d’oferir una cartera bàsica de serveis en matèria d’orientació, formació, intermediació i assessorament per a l’ocupació, segons ha detallat l’executiu espanyol.

En la compareixença posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta i ministra ha deixat clar que l’agència concentraria el disseny de les noves polítiques d’ocupació i que el canvi de la formulació d’aquestes polítiques estarien basades en la “responsabilitat” i el control dels resultats.

“Tota acció que despleguem en política pública d’ocupació serà avaluada, com ens venien demanant des de l’Airef”, ha comentat la ministra, que ha afegit que es posaran sobre la taula les mesures que resultin un èxit o un fracàs. Així mateix, també es prestarà especial atenció a les polítiques d’ocupació que funcionin en una localitat o comunitat determinada per exportar-les en altres zones de l’Estat.

Amb tot, la vicepresidenta ha concretat que un dels “principis fonamentals” de la nova llei serà la no discriminació en l’accés i consolidació de l’ocupació per motius de raça, sexe, religió, edat, diversitat funcionals, opinió política, procedència o orientació sexual, entre d’altres. També, en el manteniment de les promocions i ascensos. “Aquí hi ha discriminacions sempre”, ha lamentat abans d’anunciar que es treballarà perquè no continuï succeint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa