Lluís Puig: "Si s'arriba a eleccions, serà perquè l'Estat espanyol ho provoca"

El conseller de Cultura destituït pel govern espanyol defensa que ni Puigdemont ni Comín han de renunciar a l'escó per desbloquejar la investidura
Lluís Puig i Mexitxell Serret
Lluís Puig i Mexitxell Serret | ACN

El conseller de Cultura cessat pel govern espanyol arran del 155, Lluís Puig, ha assegurat aquest dilluns al vespre en declaracions a l'ACN que si s'arriba a eleccions "serà perquè l'estat espanyol ho provoca" i no per "cap altre interès". Preguntat per si s'ha de posar sobre la taula un nom alternatiu a Jordi Sànchez en cas que l'única opció siguin eleccions, Puig ha apuntat que l'alternativa, segons ell, no és anar a uns nous comicis, ja que el resultat del 21-D és "molt clar". "En tot cas qui està fent que no es pugui fer govern no som els partits independentistes, sinó que és el govern i la justícia espanyola qui està posant totes les traves possibles a formar govern", ha justificat. Sobre si Carles Puigdemont o Toni Comín haurien de renunciar a l'escó per desbloquejar la investidura, Puig ha defensat que "de cap de les maneres cal que més diputats renunciïn a l'escó". "Ja vam fer-ho tres diputats electes en el moment que ens pertocava", ha afegit.


"No pot ser aquest nivell de maniqueisme i manipulació, que saltant-se lleis i intentant aplicar mesures jurídiques, volen fer pretendre variar les majories d'un resultat molt clar el 21-D", ha criticat des de Brussel·les. Segons Puig, l'escenari de forçar eleccions com a única alternativa a la situació actual voldria dir que el govern espanyol "ha fet i desfet totes les coses més horribles del món per aturar la investidura del govern" que sortia del resultat electoral.
 

El conseller ha dit també que "més enllà d'un nom o un cognom és clar de qui ha de ser o com ha de ser el nou Govern". "Cal que el poble, la gent, estiguin tranquils. No estem lluitant entre nosaltres, estem lluitant contra una maquinària que vol impedir aplicar els resultats de les eleccions el 21 de desembre", ha afirmat a l'ACN. També en aquest sentit ha lamentat que és la primera vegada a la història que "encara semblarà que els guanyadors són els perdedors". "Els guanyadors som molt clars i el que hem de fer és fer el nostre govern", ha conclòs.
 


Lluís Puig ha fet aquestes declaracions a l'ACN en el marc d'una trobada a Brussel·les amb representants de Plataforma per la Llengua, que han presentat al Casal Català de la capital belga l'InformeCAT 2017. L'informe, publicat el maig de l'any passat, constata que en la majoria d'àmbits la situació de la llengua catalana ha "millorat" a tots els territoris catalanoparlants. Puig ha conclòs la presentació de l'informe, a la qual també ha assistit Meritxell Serret, i ha agraït la tasca de la plataforma tot remarcant que en els darrers anys la situació del català "s'ha enfortit". "No en va, seguim rebent atacs i des de Madrid volen carregar-se la immersió lingüística", ha lamentat.
Comentaris
Teo
Ben dit, de cap manera és responsabilitat d'uns partits que menteixen, s'enganyen, no tenen cap programa i creuen en unicornis grocs !
queda clar ???
Lluís Puig: "Si s'arriba a eleccions, serà perquè l'Estat espanyol ho provoca" o sugui que com sempre la culpa es de Madrit.
o no !!
Les lleis i-legals !1 i i i i i- legals dels dies 6 i 7 de sep son cumpa de Cataluña !!
Criades i senyores
El que tu diguis Puig però la Ponsatí, la Serret i tu mateix heu renunciat a l'acta de diputat; és perquè sou criades. Les senyores no renuncien a res i menys a aquestes actes que et proporcionen un sou agradable.
Carme
En Riera de les CUP president!!. Segur que es comença a arreglar tot. No està imputat ni té cap contradicció que pugui justificar fer-lo fora..... i els faria una nosa.
Vergonya
El paper de Puigdemont i el seu entorn immediat és de vergonya. Estan per sobre del bé i del mal, i actuen com si hagessin guanyat les eleccions ells sols i per majoria absoluta, Les declaracions i propostes són un galimaties que ningú entén. El bloqueig és l'únic que aconsegueixen.
Joan
Aquest que es fa dir vergonya...que tens algun dubte de qui ha guanya't les eleccions......Puigdemont president...
Francesc Macia
Els partits abans independentistes, ara són liderats per la covardia i l'autonomisme agenollat davant de Madrid, ja només falta que presentin a Duran de nou per president! Si tinguessin una mica de dignitat i menys pocavergonya, els actuals líders polítics catalans, haurien d'haver dimitit fa temps! Demanades excuses per la seva covardia, per l'engany i perjudici tan gran causat a Catalunya, gràcies a la mentida immensa dels que NO van preparar estructures d'estat des del 2011.

envia el comentari