Lluís Puig afirma que l’ofèn que hi hagi diputats del Parlament que no cantin ‘Els Segadors’

El conseller de Cultura a l'exili defensa el president Quim Torra davant la polèmica dels tuits
Lluís Puig, a Brussel·les
Lluís Puig, a Brussel·les | Vicenç Batalla

El conseller de Cultura a l’exili Lluís Puig ha dit que l’ofèn que hi hagi diputats al Parlament de Catalunya que no cantin ‘Els Segadors’ quan sona a l’hemicicle. Puig ha dit que per ell això suposa “un insult als símbols” i ha emplaçat als diputats que no canten l’himne que “comencin per aquí amb el respecte”. D’aquesta manera, el conseller a l’exili responia a la polèmica sobre els tuits i textos antics del president Quim Torra. Puig ha demanat als crítics de Torra que deixin d’insultar-lo.


 

“Qui conegui Quim torra sap perfectament que és una persona de gran talent, noblesa, honestedat i amb una sinceritat grandíssima amb el que diu”, ha manifestat Puig. “La manipulació de frases, traient-les de context, no va enlloc, son anècdotes i hi ha gent que no té gaire feina i es dedica a perdre el temps”, ha afegit en declaracions al 324.

 

Torra, segons Puig, “pot anar amb la cara ben alta, pel que ha fet com a editor i escriptor perquè no ha anat mai a atacar i fer mal a ningú”.
Comentaris
Ramon
Té la seva lògica. Quin sentit tindria que cantessin la lletra? Una lletra estupenda, per cert. Correcta, encertada, adient. Jo la subscric plenament. El problema al meu parer és la música. Els Segadors no encén el patriotisme. Més aviat sembla per acompanyar-ne el funeral.
Jord
gràcies a tots els polítics que doneu la cara i treballeu incansablement perquè Catalunya recuperi la seva sobirania
Este elemento,¿ no es muy espabilado, verdad?.
¿ Se ofende cuándo silban el himno de España?; seguro que es muy cortito.
Hablalalenguadelimperio
Aquests només saben cantar lolo lololo lo. Colons
Guim
Com vol que hi cantin els segadors quan saben que allò "aquesta gent tan ufana i tan superba" es refereix a gent com ells.
Ara és hora segadors
Aquests millor que no cantin, ja " canten " prou no cantant-lo .
Llegir el que diu aquest paio...
...em recordar tant a quant ens obligaven a cantar el "Cara al Sol". Es clar el feixisme sempre te la mateixes maneres, els mateixos tics autoritaris. D'De cada dia que os mostrau com sou, mes veu tot el mon el que sou. Per aixó no us a reconegut la vostra republica de joguina cap estat del mon. Ningú vol el naixament de nous estats feixistes. Continueu així. Sou la garantía de que mai sereu res. El mon no us vol.
Hipócrita
Pitar el himno de España es libertad de expresión. Y no cantar el himno regional, porque no te apetece es un insulto. ¡Váyase a la mierda, hombre!. Feliz estancia en el extranjero y no vuelva en muuuuuchos años. Idiota.....
Per cantar hi ha el Palau de la Música
El Parlament està per legislar. És incomprensible la quantitat de vegades que es canta Els Segadors al Parlament. Absolutament incomprensible.
Només són "anti"
És molt senzill, no canten el nostre himne doncs ells són més del Cara al Sol, tampoc ho fan doncs no es deuen al poble català ni li tenen cap estima, només són colons enviats per anorrear tan com es pugui la nostra llengua i cultura, lleis ... Voldrien convertir Catalunya en un afegitó d'Extremadura o Andalusia, en qualsevol cosa que no sigui Catalunya
Rutger von Blum
Nova lletra no racista: Catalunya! Esmolem ben bé les eines! Fem caure espigues d’or!
RFS
A mi m'ofèns tú i m'aguanto.
Miquel
Seguramente demasiado complicado para gente que canta el lolo-lolo.... No dan para mas
@hipocrita
primer de tot : UN MINIM D'EDUCACIÓ, I RESPECTE, (QUEDA CLAR QUE TU I ELS QUE SON COM TU, NO EN TENIU NI UN BRI,DE CAP DE LES DOS COSES) El sr Puig, en cap moment t' ha insultat, ni perdut el respecte, cosa que tu ho es fet al moment, PER CERT MARXA TU I ELS TEUS CAP A LA TEVA TERRA ,I NO TORNEU MAI MES¡¡ NINGUN ES VA OBLIGAR A VENIR, I NINGU US OBLIGA A QUE US QUEDEU¡¡
Anna Armendares
El "Cara al sol" era imposat, a mes de ser feixista. Pel que fa als himnes, els diputats al Parlament tenen l´ obligació de respectar-lo perque cobren un sou per ser parlamentaris de Catalunya. En canvi l´himne espanyol només l´han de cantar els espanyols, i els catalans som catalans. Si algu que viu a Catalunya es considera espanyol, doncs que el canti. Jo no se perque tenim tantes confusions sobre questions senzilles.

envia el comentari