El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llach: “Tinc unes ganes de pujar a l’escenari que feia més de vint anys que no tenia”
  • CA

Lluís Llach ha fet oficial aquest divendres que tornarà als escenaris després de 14 anys retirat amb un gran concert al Palau Sant Jordi el proper 18 de desembre per donar impuls a la iniciativa Debat Constituent. El músic protagonitzarà un espectacle coral amb molts col·laboradors -entre ells Natxo Tarrés, Els Catarres, Mag Lari, Joan Reig, Montse Castellà i Joan Dausà-, amb direcció musical de Carles Cases i escènica de Lluís Danés. Debat Constituent ja ha posat a la venda les 16.000 entrades disponibles, en una primera fase restringida als registrats o que es registrin a la plataforma, per un concert que vol difondre la seva existència i donar força a l’actual fase “participativa” d’aquest moviment.

Llach ha descartat que el concert signifiqui el seu retorn als escenaris, però el cert és que se’l tornarà a veure sobre un escenari catorze anys després de la seva retirada. “El que us puc dir és la il·lusió immensa que tinc i unes ganes de pujar a l’escenari, que feia més de vint anys que no tenia“, ha assegurat en roda de premsa aquest divendres.

Llach desvetlla el misteri

Llach ha desvetllat aquest divendres el misteri al voltant del vídeo aparegut a les xarxes els darrers dies, on s’intuïa la seva figura seient davant d’un piano i tocant algunes notes. En una roda de premsa, el cantant, acompanyat de persones vinculades a Debat Constituent i d’alguns dels artistes, ha esvaït els dubtes: el proper 18 de desembre l’artista actuarà al Palau Sant Jordi en favor d’aquest procés participatiu, endegat el 2018 per l’aleshores president Torra “per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya”. Llach va jugar aquest dijous a enganyar els usuaris de Twitter. L’impulsor del Debat Constituent va desmentir aquest dijous que fos ell qui apareix en aquest vídeo, però la imatge no generava cap dubte i aquest divendres s’ha confirmat entre rialles. En un tuit, Llach va fer broma dient que mai “no aniria amb uns pantalons tan curts”. “I sense gorro… em sembla que aquesta vegada us heu passat“, va escriure al seu compte de Twitter.

Retorn puntual als escenaris

“La meva obsessió és que sigui un concert, un espectacle bonic i emotiu”, ha assegurat Llach durant la roda de premsa. Tot i així, el músic ha descartat que aquest retorn als escenaris tingui continuïtat. “Professionalment no m’he plantejat cantar mai més, és una cosa del passat; però en canvi no em puc negar, per convicció personal, a participar en coses que aquesta societat pateix i la subleva“, ha aclarit.

Lluís Llach ha estat vinculat a Debat Constituent des del seu inici. El músic va ser el president del consell assessor que Quim Torra va designar per al naixement d’aquest espai, i posteriorment, la direcció va recaure en l’anomenada Coordinadora d’Enteses locals, de la qual Llach també en forma part. “No m’han vingut a buscar, perquè ja hi era”, ha apuntat el músic al respecte.

El músic no ha tingut inconvenient a explicar que la iniciativa del concert ha sorgit de forma “natural” i “com a possibilitat de fer-se possible i autofinançar-se”. Gabriela Serra, també membre de la coordinadora i exdiputada de la CUP, ha concretat altres objectius de l’esdeveniment: “Volem posar reflexió, opció i decisió al crit per la vida, al crit del nostre país per un altra manera de viure i de mirar el futur, i volem que el concert ens ajudi a ampliar-hi i aprofundir-hi”. No en va, el concert té com a leitmotiv Lletra per a la música i la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa