Lloret de Mar inicia els tràmits per acollir refugiats de l'Aquarius

El govern local es compromet a oferir-los allotjament temporal i donar-los una manutenció
L'accident ha tingut lloc al Camí de Ronda de Lloret de Mar
Camí de Ronda de Lloret de Mar | VIQUIPÈDIA

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ja ha començat a preparar l'acollida de part dels 600 refugiats que arribaran al port de València a bord del vaixell Aquarius. En aquests moments, el municipi està elaborant una proposta amb tots els recursos que preveu posar a disposició del Sistema Nacional de Acogida e Integración de Solicitantes y Beneficiarios de Protección Internacional perquè estipuli quants refugiats podrien anar a la població selvatana. El govern local s'ha compromès a allotjar-los temporalment, donar-los una manutenció i ajudar-los amb els seus expedients de refugi. A més, també els oferirà la possibilitat de participar en cursos de formació i llengua i serveis d'acollida i integració.

El regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, ha manifestat que "davant d'una crisi humanitària" cal "actuar de cara i assumir responsabilitats" i per això s'ha mostrat ferm en respondre a la petició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per coordinar l'acollida dels refugiats que desembarcaran a València.

Per la seva banda, l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que el compromís del municipi a l'hora d'"oferir refugi" es va acordar en el ple municipal del 21 de setembre de 2015. Per tant, Dulsat ha anunciat que com a ciutat acollidora actuaran "en conseqüència" a partir de l'acollida de tots els refugiats que els pertoqui.Comentaris
el mussol emprenyat
sembla que a Lloret volen més cambrers i manters
FRAN BCN
No soc racista, però penso que hi ha moltes zones d Spain amb molt poca població i seria interessant repoblar-les amb nouvinguts
Jm
Si voleu omplir el vostre poble de “sense papers” endavant. Però qué no surtin del vostre poble!
Molts happyflowers
Però amb els calers dels que hem estat cotitzant 40 anys i ara tenim pensions minses, fills vivint amb nosaltres per que tenen treballs precaris, grans cues a la sanitat i per intervencions quirúrgiques etc etc. I QUE NINGÚ S'ATREVEIXI A DIR-ME RACISTA!! Estic fart de pijoprogres que l'hi esta fent el joc a la patronal i a la globalitzacio.

envia el comentari