El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ministra de justicia diu que l’Advocacia elaborarà “com més aviat millor” l’informe dels avals
  • CA

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha indicat aquest dimecres que l’Advocacia de l’Estat elaborarà “com més aviat millor” l’informe que li ha sol·licitat el Tribunal de Comptes per a determinar si l’Institut Català de Finances (ICF) pot avalar la fiança de 5,4 milions d’euros exigida a 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat per les despeses per a les delegacions del Govern en l’exterior.

Interrogada sobre l’opinió de l’Executiu sobre la legalitat dels avals presentats per l’ICF, en el marc dels cursos d’estiu de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) a l’Escorial, Llop ha assenyalat que, atès que es tracta d’un assumpte en tràmit, “el Govern no pot interferir de cap manera”.

“El que sí que li puc dir és que s’ha sol·licitat un informe a l’Advocacia de l’Estat del Tribunal de Comptes i que s’elaborarà com més aviat millor, s’està estudiant pels Serveis Jurídics” de l’Estat, ha indicat, en declaracions recollides per Europa Press.

Davant els dubtes “sobre suficiència i legalitat” que la instructora Esperanza García veu en els avals presentats per l’ICF, fonts de l’òrgan comptable van informar el dimarts que s’ha sol·licitat a la Presidència de la Secció d’Enjudiciament un informe de l’Advocacia de l’Estat davant el Tribunal de Comptes.

En qualsevol cas, Llop ha defensat que “és un tema que cal analitzar amb tota la normalitat”, en ser preguntada sobre si aquest assumpte podria entorpir la nova etapa de diàleg entre Moncloa i el Govern. “És un tema que té les seves conseqüències jurídiques i això és el que hem d’analitzar, lògicament”, ha emfatitzat la nova ministra sobre la causa en el Tribunal de Comptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa