Llibertat amb mesures cautelars per a Ponsatí

La consellera afrontarà la vista per la seva extradició el 12 d'abril
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí | Sergi Escudero

El jutge ha decratat llibertat amb mesures cautelars per a Clara Ponsatí. La consellera afrontarà la vista per la seva extradició el 12 d'abril. La consellera s'ha entregat aquest matí, a les 11.45 hores, en una comissaria d'Edimburg amb la voluntat de posar-se a disposició de la justícia britànica, per tal que resolgués sobre la petició de detenció i extradició per part d'Espanya, que l'acusa dels delictes de malversació de fons públics i de rebel·lió, amb una pena de presó que podria arribar als 30 anys.

 

Ponsatí es troba a Escòcia exercint de professora la universitat de Sant Andrews des des fa unes setmanes, quan es va traslladar des de Brussel·les, i ha rebut el suport de les universitats escoceses en tot moment. De fet, el seu advocat, Aamer Anwar, és el rector de la Universitat, que des del primer moment es va oferir a portar el seu cas, i l'ha acompanyat aquest matí a la comissaria.


Per altra banda, la campanya de recollida de fons iniciada per Ponsatí per finançar la seva defensa ha estat tot un èxit. L’objectiu inicial era assolir una xifra de 40.000 lliures (uns 45.700 euros) per organitzar la defensa preliminar i les vistes, recollir evidències i citar experts o testimonis. En poques hores, però, la xifra s’ha duplicat i a les 12 del migdia sobrepassa les 90.000 lliures (més de 100.000 euros), una quantitat possible amb donacions de gairebé 3.000 mecenes. L’inici de la campanya a la plataforma ‘Crowdjustice’ coincideix aquest dimecres amb l’entrega de Ponsatí a les autoritats escoceses. S’espera que a la tarda declari davant del jutge. Segons assegura ella mateixa en el text on fa una crida a aportar fons a la seva defensa jurídica està “decidida a lluitar” l’extradició a Espanya. Contribuir a la campanya de mecenatge, diu Ponsatí, és contribuir a lluitar "contra l'abús de poder per part del govern espanyol".

Comentaris
gol a españa
jodete soraya pedazo de puta
Das
Europa esta a punt de petar, te un problema que cada dia es mes gros, Catalunya ha aconseguit el seu obje tiu, ja no depent nomes de madrid.
Josep
Em va fer molta pena sentir a Clara Ponseti dir al FQS que ,en lo personal, no valia la pena el sacrifici que habia fet ,veient els resutats.Be avui a comencat a veure resultats, el recolzament mundial que te, les donacions economiques, el gran advocat que li ha tocat ( a mes del barca),.Espero que reflexionara i el proper dia dira ," ho tornaria fer les vegades que calgui". Sra Clara :Servir a la democracia es un honor i un priviliegi.
gol a Ponsatí
De moment, Ponsatí sense passaport i amb mesures cautelars. Només pot anar on ja podia anar perquè ella viu a Escòcia. Això de l'advocat pura xerrameca tipus "el profe em té mania". Que la quedin, que no torni més. Adéu Clara.
Anna
T'estimo, valenta !!! Que tinguis molta sort.i que tornis aviat.T'esperem.
Sonia
Avui he donat 50€, per la seva defensa, amb venia molt de gust fer'ho, i per compensar la despesa, la traspaso al montoro, en forma de iva, aquesta semana santa, deixo de consumir per el mateix valor.

envia el comentari