El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC vol tenir pactada la llei audiovisual abans que els pressupostos
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya vol tenir pactada una nova llei de l’audiovisual que protegeixi el català abans d’abordar la negociació sobre els pressupostos espanyols. Segons han confirmat fonts del grup parlamentari del Congrés dels Diputats a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els republicans volen que el govern espanyol faci “un acte de bona fe” amb aquesta llei per tal que després s’aplani el camí per arribar a un acord en els pressupostos.

Els republicans volen ser “intransigents” en aquesta qüestió. Volen que la llei vagi de la mà amb el criteri del Parlament i que el català tingui unes quotes mínimes de producció i doblatge. L’ACN informa, però, que Esquerra Republicana encara no parla de percentatges concrets. Des del Govern s’havia demanat que un mínim del 30% de la producció es fes en les llengües cooficials, però el percentatge encara s’ha de negociar.

Aquesta llei és clau per al futur de les llengües cooficials de l’Estat. El català, l’euskera i el gallec es juguen la seva salut en aquesta llei, perquè és la que ha de garantir la seva presència en plataformes d’streaming com Netflix, HBO o Amazon, el present i futur de la producció audiovisual. Per aquest motiu, ERC vol assegurar-se primer un acord sobre aquesta qüestió i passar posteriorment a negociar els comptes del 2021.

Qui té pressa són ells“, apunten les fonts de la formació consultades per l’ACN. Recorden, a més, que un cop Ciutadans ha quedat eliminada de l’aritmètica de possible acords amb el govern de coalició, al PSOE “no li queda alternativa” que buscar una entesa amb els republicans. En aquest marc, des d’Esquerra Republicana s’insisteix que la llei audiovisual és una de les claus que pot facilitar l’entesa. “Ens hi juguem centenars de llocs de treball i es tracta de blindar una llengua negociant un percentatge obligat de producció audiovisual en català”, afirmen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a octubre 13, 2021 | 13:55
    bs octubre 13, 2021 | 13:55
    erñ botiflers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa