Moncloa diu que busca una “fórmula equilibrada” per dur el català a Netflix

El govern espanyol diu que busca una “fórmula equilibrada” per introduir les quotes producció, doblatge i subtitulació del català, el basc i el gallec a la nova llei audiovisual, pel que fa a les plataformes internacionals d’streaming. Una setmana després que la Moncloa donés per fet que Netflix, HBO, Amazon o Disney+ no entraven a l’equació de protegir les llengües oficials a través de quotes, fonts de l’executiu de Pedro Sánchez asseguren a l’Agència Catalana de Notícies que és possible teixir confiances amb Esquerra Republicana.

En aquesta fórmula en la qual estaria treballant el govern espanyol hi hauria “elements de tota mena“. “Hi estem treballant. Hi ha papers sobre la taula i cal veure’ls”, assenyalen aquestes fonts, que també asseguren que no tenen cap dubte que la relació amb els republicans es reconduirà. De fet, ERC ja va renunciar a presentar una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat al tràmit del Senat, tot i l’amenaça de tombar els comptes en cas que el text definitiu d’aquesta llei no blindi els drets lingüístics dels catalans, bascos i gallecs.

Fonts de l’entorn de Pedro Sánchez asseguren que l’executiu disposa de la fortalesa necessària per acabar aquest mandat, i consideren que la ciutadania “vol estabilitat” i que els 70.000 milions d’euros que han d’arribar fins al 2024 i la taxa de vacunació, que ja supera el 80% a l’Estat espanyol, permeten encarar una recuperació exitosa. Així mateix, es mostren confiats que podran tirar endavant la promesa d’aprovar la reforma laboral abans que acabi aquest 2021.

Cal recordar, però, que encara està pendent la renovació del Consell General del Poder Judicial. Aquest mateix dilluns, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha acusat a les formacions de la dreta de “judicialitzar innecessàriament la política“, fet que comporta “polititzar la justícia”. Aquestes fonts de l’executiu consultades per l’ACN consideren que malgrat les crides del PP per renovar el CGPJ, no hi ha avenços en aquesta direcció.

Comentaris

  lluis Desembre 06, 2021 | 18:20
  només hi ha una formula els 100% dels continguts en castella han d'estar en català, fer això no costa tant i la resta es fum
  Jou Desembre 06, 2021 | 18:39
  Si la jugada que tenen Moncloa i ERC és donar un al puto Netflix i que el poble callarà és que no tenen ni puta idea d'on viuen.
  Delfí Artós Desembre 06, 2021 | 19:35
  No cal cercar cap "fórmula" ni "equilibrar". La fórmula" ja existeix, és la que utilitzen els estats i les persones que fan servir sense tabús les llengües neerlandesa, danesa, txeca, grega, eslovaca, lituana, sueca, eslovena, finlandesa, croata... i sense eixir de la Unió Europea. Guaiteu el nombre o percentatge de films i àudio en aquestes llengües o material disponible arreu amb subtítols en les llengües suara esmentades. Ve-t'ho ací.
  Espectador Desembre 07, 2021 | 01:15
  Van tancar l'acord, que van anunciar amb bomb i platerets. I l'acord és pel que s'ha vist que no estem d'acord el que hem acordat. Ja està. És brillant. Els negociadors d'ERC han innovat realment. Ja no aconseguirem que s'apliqui el percentatge de debo, perque l'amenaça de refusar els pressupostos ja ha passat. I mentre discutim ara això, en que queda l'autodeterminacio i aministia? En declaracions grandiloqüents com la d'avui d'Aragones, però que tenen menys incidència real que les ofertes dels teleoperadors. Barretada, sou els millors negociant, aquesta innovadora estratègia s'estudiarà sense dubte en el futur. No tinc cap dubte que quan us veieu també li acabeu pagant el cafè al Sánchez, per cortesia
  Tano Desembre 07, 2021 | 07:29
  El que tinguin de buscar aquests espanyols, ja fot anys que està trobat. Confiança cero.
  MHP Desembre 07, 2021 | 12:10
  Com li prenen el pel al tontet del Rufián, i això que va de llest de la classe. Suposo que se li en refot, amb un bon sou i cobert el seu ego, lo demès son pamplines.
  Gonzalo Desembre 08, 2021 | 22:52
  Netflix ha confirmado una serie completamente en catalán.....bueno....toda no. La sinopsis es: unos padres catalanes piden que su hijo, en cumplimiento de la ley de inmersión lingüística de la comunidad autónoma catalana, reciba parte de su enseñanza en castellano. La respuesta es: insultos, amenazas de bullying hacia el niño, e intención de apedrear la casa familiar. Épico. Cómo reaccionarán los padres? Pedirán ayuda a los Mossos? Vale que hay un mosso que ha pedido hacer bullying al niño....no se yo si es buena idea llamar a los Mossos.....próximamente en Netflix......Odio laZinaZi. Temporada 1: la frustración de los indepres.

Nou comentari