La Moncloa diu que la llei de l’audiovisual “s’enriquirà” amb esmenes

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest divendres que la negociació entre l’executiu de Pedro Sánchez i Esquerra Republicana sobre la llei de l’audiovisual “va a bon ritme“. En una roda de premsa des del Palau de la Moncloa, Rodríguez ha assegurat que les esmenes podran “enriquir” el text que va sortir del consell de ministres. La portaveu de l’executiu ha assegurat que ja s’han pronunciat reunions entre la Moncloa i els republicans per trobar una sortida a una nova llei de l’audiovisual.

Segons la portaveu, les dues parts “coincideixen” en la voluntat de fer que l’Estat espanyol es converteixi en un “hub europeu” i en la necessitat de “posar en valor les llengües” cooficials, com el català, l’euskera o el gallec. Rodríguez ha fet aquestes manifestacions després que es reunís el consell de ministres, després que Esquerra Republicana anunciés aquest dijous que havia decidit no presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos generals de l’Estat al Senat.

Així doncs, Rodríguez ha volgut deixar clar que el govern espanyol té un “compromís” amb “l’ús de les llengües cooficials”, ja que són un element que “ens uneix” i que fa de l’Estat “un país més ric”. També ha defensat que la Llei busca impulsar el sector de l’audiovisual a l’Estat. “Aquesta és una llei per avançar en la disposició del govern per fer d’Espanya un hub audiovisual“, ha dit sense fer referència a les instal·lacions de Tres Cantos, a Madrid.

L’anunci d’ERC de no presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols al Senat va arribar després que els republicans avisessin que podia vetar la tramitació dels comptes al Senat després que transcendís que la quota del 6% per a llengües cooficials en el catàleg de les plataformes audiovisuals no afectava les plataformes que no tenen seu a Espanya. Davant aquest advertiment, el dimecres van començar els contactes entre ERC i el PSOE per a desbloquejar la llei audiovisual i es van emplaçar a continuar parlant sobre aquesta qüestió.

Comentaris

  Ricard Desembre 03, 2021 | 16:22
  Els catalans n'estem fins els dallonses que els catalans ens enriqueixin. Quines penques, aquests xenòfobs!
  ton c. Desembre 03, 2021 | 16:27
  QUI DIU QUE S´ENRIQUIRÀ, AMB TOT AQUEST DESGAVELL, ELS MEMBRES DEL GOBIERNO DE ESPAÑA, NO CALÍA TANTA CLAREDAT.
  Josep Desembre 03, 2021 | 18:15
  mentre el rufian negocïi no anirem b,e

Nou comentari