El govern espanyol ajorna l’aprovació de la llei de l’audiovisual

El govern espanyol ajorna la decisió, previsiblement a l'espera d'un acord que eviti un nou xoc

El govern espanyol havia previst aprovar la nova llei de l’audiovisual aquest dimarts, però la pressió del Govern ha fet que finalment hagi ajornat la decisió, previsiblement a l’espera d’un acord que eviti un nou xoc. De fet, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat que el Govern ha estat en permanent contacte amb membres del govern espanyol sobre aquesta qüestió, i ha confirmat que “demà continuaran les converses” per arribar a una nova proposta de llei. Fonts de la Moncloa han confirmat que a última hora ha saltat de l’ordre del dia i s’ha reobert la negociació amb el Govern.

Precisament, la portaveu parlamentària d’ERC, Marta Vilalta, ha proposat aquest dimarts que tots els partits que defensen el català facin “front comú” d’oposició al projecte. En roda de premsa, Vilalta assegurava que l’esborrany de la llei és un “atac” cap el català i que aquest s’ha de “protegir”. 

Per la seva banda, Vilagrà ha recordat que “espera” que el canvi en la proposta inicial del govern espanyol inclogui “quotes clares” per al català. “Ens ho juguem tot amb el català als pròxims anys”, ha sentenciat abans de presidir l’acte institucional de la Diada a Madrid. Vilagrà no ha vinculat directament aquesta qüestió a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022, però ha recordat que “per a nosaltres la llengua és cabdal” i “així ho hem expressat al govern espanyol”.

Aquest migdia, la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics i per la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat que l’executiu liderat per Pedro Sánchez està “absolutament compromès amb la protecció de les llengües cooficials”. “És part de la riquesa del país”, ha afirmat.

La roda de premsa de Calviño s’ha celebrat després del Consell de Ministres. En ser preguntada pel projecte de llei de l’audiovisual ha assegurat que hi ha converses amb el Govern després de les crítiques perquè la llei no inclou una quota específica per al català. La ministra ha dit que el projecte de llei que finalment es porti al Congrés “serà escrupolosament respectuós amb les competències de les comunitats autònomes”. Calviño ha obert així la possibilitat d’establir “un altre tipus de mesures de protecció de les llengües cooficials dins del seu àmbit geogràfic de competència”.

Comentaris

    Tano 21/09/2021 10:52 pm
    Teniu més cara que espatlla.
    Toni 22/09/2021 12:18 pm
    Tots els " partidos españuelos ( españoles es provençal) pensen lo mateix contra el catala'

Nou comentari