Lledoners espera l’acord

"Una investidura ha de ser cosa de tres", el nou lema

Els presos polítics observen les negociacions per perfilar Govern amb el convenciment que “estem condemnats a entendre’ns”. De fet, els màxims negociadors es troben cada dia, Oriol Junqueras com a president d’ERC i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez. La convicció general és que “hi ha d’haver Govern, ara bé, una altra cosa és quan”. De fet, des de JxCAT donen per fet que “aquest divendres no hi haurà investidura” perquè “una investidura és cosa de tres” i veuen el calendari massa ajustat.

Així, la batalla entre Junts i ERC es basa ara en el fet que “l’acord entre republicans i els cupaires obliga només les dues formacions”. Per això, tot i que “en alguns punts hi podem estar d’acord cal perfilar-los”. “Sí, d’acord a mantenir una taula de diàleg, però si aquesta falla hem de tenir un pla B, hem de saber quina estratègia tenir”, conclouen des dels junters. Aquesta idea també navega a les converses entre els presos, tot i que sense entusiasme però si que conclouen que cal un “acord de Govern”.

Per això, les formacions es donen temps i no es collen malgrat la situació. Des de Junts retreuen que “no hi ha full de ruta, ni estratègia independentista clara”. “No hi ha unitat estratègica”, subratllen. Una qüestió que esperen resoldre en les properes reunions. De fet, critiquen que no es pot aclarir un pla de Govern amb reunions de “només quatre hores al dia”. Una crítica a la brevetat de les trobades entre junters i republicans.

Ara bé, a Lledoners no veuen una alternativa a que no hi hagi Govern, malgrat la tensió que sembla que es respira entre les dues formacions independentistes majoritàries. Al capdavall, encara no s’han obert dues carpetes. Una primera, el repartiment del Govern. L’única referència genèrica va ser plantejar que amb el canvi de titular de la presidència hi hauria un intercanvi de carteres. “Era una manera de treballar, un plantejament, però tot obert“, comenten les mateixes fonts de Junts. “Si hi ha un preacord, la configuració del Govern es pot moldejar en base les noves polítiques i sempre hi pot haver més conselleries”, afegeixen.

Un altra carpeta per obrir és l’estratègia a seguir a Madrid. Un punt clau a la vista, no només de la taula de diàleg sinó també com insistir en el front de l’amnistia o d’un possible indult. Aquesta unitat d’acció a Madrid seria un dels elements fonamentals per als junters abans de tancar un acord. En canvi, la figura del Consell per la República és per alguns dirigents dels junters una qüestió que cal tractar per delimitar el seu paper. De fet, alguns d’aquests dirigents admeten a El Món que entenen les “reticències republicanes” a convertir-lo en un instrument que fiqui el nas en les polítiques de la Generalitat . “Cadascú ha de tenir el seu paper”, interpreten.

D’aquí també la importància del que viuen o consideren els presos polítics amb responsabilitats polítiques en ambdues formacions. Des de Lledoners, tenen clar que “hi ha d’haver Govern” o “en tot cas, investidura”. Una postura diferent a alguns que veuen que només caldria investidura i, com a partit nou construir-se a l’oposició. Ara bé, ha de ser un acord de tres fiable i el temps de negociació no ha de ser un impediment. A Lledoners esperen l’acord.

Comentaris

  Un milhomes 25/03/2021 11:20 am
  Puigdemont està ocupat en reivindicar la seva gran tasca. Els problemes del país són massa petits i mundans, i queden en darrer lloc.
  rd 25/03/2021 8:53 am
  Lledoners vols dir junqueras i odi a Junts i al `president Puigdemont
  Erc,psoe i les pastanagues aragoneses, prou enganyar, junqueras del psoe!!!!!! 25/03/2021 6:05 am
  Un acord per fer president a un indigent, una marioneta, un ninot del junqueras? Doncs no. Un qualsevol no ha de passar. Aragones, protegit per la fiscalia del psoe.franco, es l'unic no imputat de la conselleria d'economia drl 2017, per que es dels seus, un infiltrat com la familia franquista mana. Un altre si.us.plau. Que junqueras tries al pitjor, es una maniobra claraper posar.s'hi ell quan el Sanchez del psoe.erc ho vulgui
  33
  12
  Respon
  Ramon 25/03/2021 12:52 am
  L'any 2017, per fer-nos votar ERC van fer entrar Junqueras a la presó. Enguany, per fer-nos votar ERC van fer sortir Junqueras de la presó.
   Jordi 25/03/2021 9:17 am
   Lledoners....no LA CARCEL......suena peor verdad? Somos la vergüenza de España y de elMón
   Jordi 25/03/2021 9:17 am
   Lledoners....no LA CARCEL......suena peor verdad? Somos la vergüenza de España y de elMón
  Pajaritu 24/03/2021 9:54 pm
  No corran, pueden esperar. No van a ir a ninguna parte... ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  1
  128
  Respon

Nou comentari