Llarena sosté que Ponsatí no té immunitat al Regne Unit pel Brexit

El magistrat del Suprem sol·licita el suplicatori al Parlament europeu i reconeix que l'exconsellera té immunitat a la resta de la UE

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, instructor de la causa del procés, ha demanat al Regne Unit que continuï amb el procés d’extradició de l’exconsellera Clara Ponsatí i argumenta que després del Brexit la immunitat com a eurodiputada ja no hi té abast. En una interlocutòria feta pública aquest dilluns, Llarena també demana al Parlament europeu que suspengui la immunitat de Ponsatí -a qui l’Eurocambra ja ha reconegut com a parlamentària- i alhora que sol·licita el suplicatori també manté les euroordres.

Així doncs, el magistrat reconeix que l’exconsellera té immunitat a la Unió Europea però argumenta que amb la sortida del Regne Unit de la UE l’exconsellera ja no hi té immunitat. En aquest sentit, Llarena planteja a l’autoritat judicial britànica que reforci les mesures cautelars contra Posatí per un possible risc de fuga per eludir el procediment que té obert al Regne Unit.

Podria confluir el risc que l’encausada abandoni el territori del Regne Unit per establir-se a un país de la Unió Europea en el qual la immunitat tingui abast“, diu a la interlocutòria. El judici perquè la justícia escocesa decideixi sobre l’extradició començarà l’11 de maig a Edimburg. D’altra banda, Llarena manté l’ordre de detenció en territori espanyol i nega que calgui suplicatori en aquest cas.

Nou comentari