Llarena espera la traducció de la resolució alemanya sobre Puigdemont per decidir què fer

Fonts jurídiques afirmen que ja s'esperava aquesta posició del tribunal alemany
Pablo Llarena
Pablo Llarena | ACN

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena està esperant rebre la resolució del Tribunal Regional de Schleswig-Holstein, que ha acordat aquest dijous lliurar el president de la Generalitat Carles Puigdemont només pel delicte de malversació de cabals públics, per estudiar quina resposta es pot donar des de l'ordenament jurídic espanyol i decidir si n'accepta l'extradició.

 

L'entrega de Puigdemont pel delicte de malversació suposaria que no podria ser jutjat pel delicte de rebel·lió, pel qual també va ser processat, mentre que el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els seus exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa; els Jordis, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell —tots ells a la presó provisional— sí que estarien asseguts al banc dels acusats per aquesta greu conducta penal en un futur judici, la data del qual encara està pendent d'assenyalar.


 

Segons han informat fonts jurídiques, el magistrat del Suprem encara no té notificada la resolució del tribunal alemany i fins que no la rebi, es tradueixi al castellà i estudiï els arguments jurídics que exposen els jutges per rebutjar lliurar el president català per rebel·lió, Llarena no prendrà una decisió.

Les mateixes fonts han apuntat que el jutge instructor ja preveia aquesta resposta per part del tribunal alemany, ja que en ocasions anteriors ja havia descartat l'extradició per rebel·lió.

 

Encara així, el magistrat de l'alt tribunal vol estudiar aquesta qüestió detingudament per veure quin encaix i quina resposta es pot donar a l'assumpte des de l'ordenament jurídic espanyol i si és procedent acceptar l'entrega de Puigdemont només pel delicte de malversació o realitzar un altre tipus d'actuació.


 

Una altra de les opcions és acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè estudiï aquesta decisió del Tribunal Regional de Schleswig-Holstein i analitzar si el procediment d'extradició s'està desenvolupant correctament, possibilitat que ja va plantejar Llarena el passat mes d'abril després de conèixer una de les negatives dels jutges alemanys.

 

Fonts jurídiques apunten que també cap la possibilitat de recórrer a Eurojust, organisme creat per a la coordinació i la cooperació judicial entre els membres de la Unió Europea.

Si finalment Puigdemont és jutjat a Espanya només pel delicte de malversació, s'enfrontaria a una condemna d'un màxim de 12 anys, com contempla la legislació espanyola pel que fa a una pena agreujada en excedir el perjudici en més de 250.000 euros.


 

Els últims informes de la Guàrdia Civil lliurats al jutge instructor de la causa eleven els diners públics presumptament desviats per a l'organització del procés sobiranista a més de quatre milions d'euros.

 

No obstant això, altres fonts consultades precisen que la possibilitat d'acusar el president de Catalunya de rebel·lió encara estaria oberta encara que caldria esperar al fet que compleixi la possible condemna que se li imposi per la malversació i que romangui a Espanya 45 dies després de quedar en llibertat, o bé a la seva tornada si decidís marxar a un altre país, segons preveu la Llei de reconeixement mutu de 2014.
Comentaris
Josep
Es tant "cateto" que l'hi han de traduïr al castellano mesetario del imperio de pandereta
Espanya,La vergonya d,Europa
XX
El que cal fer és amagart'he, callar, desapareixer i deixar de fer estupideses i collonades, imbècil
Ppkillo
Friso per saber quèw dirà el putu "derecho penal creativo" que dóna resposta a tot menys als fets provats
edu
Es pensaba ser el Cid Campeador, "Tizona" incluida . Només que en lloc del moro que li diu : "Que buen vasallo serias si tuvieras gran señor" li queda per pobre "vasallo" i lo de señor... algú n'ha sentit a parlar?
Pau
Em penso que quedarà decebut. Ell espera que posi "unga, unga, unga, unga..." (l'idioma que ell coneix) i no serà així.
Milio
Desde Carlos Lemos hasta el llanera dimision!!! En Europa serian jueces de paz y gracias...
Mikalet
Una lagrima cayo en ..........
Gongylus
No cal preocupar-se, en pocs temps serem independemts.
Llibertat per als presoners polítics
On és la "malversació", algú ens en pot fer 5 cèntims? On la veuen els espanyolistes i la Guardia civil espanyola? Si fins i tot el ministre Montoro i fins i tot Rajoy l'han negada sempre.
Marta de Sabadell
Si tingues un mínim de vergonya plegaria i els del tribunal suprem també. A la merda Espanya !!!
valeri
Pot esperar el que vulgui aquest fracassat. Quan una persona de queien era tant inteligent for el riducul d'aquesta manera, val mes que el fotin a la paperera. Llarena es el desprestigi del Tribunal Suprem i de la Justícia espeñola. Independencia ja.
Fat Boy
Tambe vol que estigui firmada amb sang?.
federalista
jajajajajaja indepres amb mi, inda indapandenchia pel 2784, i nomes per a tractoria, ah i els porcs d'osona i el fuet es reparteixen els de tabarnia tambe volem, jajajajaja.

envia el comentari