Llarena aprofita la qüestió prejudicial per carregar contra la justícia belga

El magistrat retreu desconeixement dels belgues del sistema espanyol i posa en dubte el Grup de Treball sobre detencions arbitràries

Hores després que el Parlament Europeu hagi aixecat les immunitats als europarlamentaris independentistes catalans -Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí- el Tribunal Suprem ha posat en marxa l’enèssima ofensiva internacional. El jutge instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena, ha formalitzat la qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En concret, set qüestions abans d’encetar un nou procediment d’ordre europea de detenció pels exiliats, tot arran de la bufetada de la justícia belga de lliurar-li per tres vegades i de manera ferma, el conseller a l’exili Lluís Puig.

En la seva interlocutòria, de 44 pàgines, Llarena a més de les preguntes emet una sèrie de judicis de valor i de retrets a la decisió de la justícia belga. En primer terme, li tira en cara el que considera un “profund desconeixement de l’estructura jurisdiccional espanyola”. Així acusa, el jutges belgues de confondre el Tribunal Suprem amb el Tribunal Superior de Madrid. Així mateix, denuncia que Bègica no ha demanat informació complementària sobre les competències del Suprem i el debat jurídic que ha generat en tot el procés.

Per altra banda, posa en dubte la validesa de l’informe del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU amb què els tribunals belgues fonamenten el perill de violació de drets fonamentals. Llarena assegura que no és vinculant i pregunta al TJEU si és “fiable, precís, objectiu i degudament actualitzat per justificar, a la llum de la jurisprudència del TJUE, la denegació del lliurament de la persona reclamada sobre la base d’un risc seriós de vulneració dels seus drets fonamentals”.

Per altra banda, l’instructor es mostra convençut que la decisió belga provoca que el “principi de confiança mútual es transmuta en un principi de desconfiança que només es buida després de l’examen de competència“. “Malament rai quan es confia en el sistema penal i processal d’un altre Estat, si el primer que es pretén per l’Estat d’execució és posar en dubte la seva competència per emetre un instrument de cooperació basat, precisament en la confiança i cooperació recíproca”, escriu el jutge.

En aquesta línia, el magistrat acusa a la justícia belga d’ultra passar-se les seves competències. “L’òrgan d’execució de l’ordre europea de detenció no pot aplicar ni interpretar el Dret intern espanyol, a més que tampoc ho ha fet adequadament i que ha obtingut les seves conclusions sobre la competència (o, més ben dit, sobre l’absència de la mateixa) interpretant i posant l’èmfasi en altres elements diferents”. Així qualifica “estranyes” les remissions a la Constitució i al Grup de treball sobre detencions arbitràries de l’ONU.

Comentaris

  Caspaña is different 09/03/2021 4:27 pm
  Caspaña no té remei ! De debò que aquest personatge és magistrat? De debò que Caspaña està dins la Unió Europea? De debò han llegit mai els magistrats suprems i divins de les audiències i excels tribunals suprems i superiors la declaració dels drets humans? FOTEM LO CAMP JA ! Com diria Lo Castanyer
   expat 09/03/2021 8:10 pm
   A vuere si es veritat i ens deixes a la resta tranquils.
   Doctor Strangelove 09/03/2021 9:08 pm
   Era Lo Cartanyà, subnormal! Doc.
    uno que vive en Tabarnia 10/03/2021 10:32 am
    ves, aquesta tot i els tituls; l,has encertat, ara poques, eh?
  JordiP 09/03/2021 4:37 pm
  Visto lo visto, és de tèmer una nova revolcada a Llarena per part de la justícia belga. És que són com nens, insisteixen i insisteixen fins que se la guanyen, per cabuts. No n'aprendran mai. Són tan ... seus que no capten la prunda traça que van deixar els terços de Flandes i el Duc d'Alba.
  Pepe 09/03/2021 5:05 pm
  "confiança i cooperació recíproca”. La democràcia no pot tenir cap confiança ni cooperar amb la dictadura, nen.
  Pau 09/03/2021 5:07 pm
  Quico, aunque te joda,no son exiliados,son FUGADOS,y uno para demostrar su valentía,en el maletero de un coche.
  107
  174
  Respon
   GAVANENC 09/03/2021 6:06 pm
   Otro que estaba en el coche.....!!!!!
  Qué grande es Llarena 09/03/2021 5:08 pm
  Y sabio. Sólo falta que los comedores de mejillones y patatas fritas con cerebro de mayonesa entiendan algo.
   GAVANENC 09/03/2021 6:05 pm
   Creo que el cerebro de mayonesa lo tiene el juez, y de paso tu también......
    Haces reir @GAVANENC 09/03/2021 6:39 pm
    Estás hablando con tu cerebro de alioli, tordazo. Credibilidad cero e incluso cero absoluto.
   Olga Hernandez 10/03/2021 9:46 am
   Llarena es un pobre español obtuso y arrogante,además de ignorante,como muchos de ellos....
  Señores belgas, 09/03/2021 5:19 pm
  A los hidalgos españoles no los supera nadie. Cuando Cuba ya habia declarado su independencia, en las Cortes españolas aún se debatia sobre la financiación de la colonia.
  Vicenç Ramoneda 09/03/2021 5:42 pm
  La justícia democràtica belga es tornarà a carregar la "justícia española".
  Xavier 09/03/2021 6:06 pm
  Haurien de rebre una formació del gran Boye per saber on tenen la mà dreta! Però no tenen prou nivell per ser el alumnat seu
  Espectador 09/03/2021 6:07 pm
  De moment el Llarena no n'ha donat ni una. Per això s'esmerça a explicar-los als seus col·legues el que han de fer, a veure si ho entenen, pobrets. O sigui que Europa ha de fer els que li demanen els jutges espanyols i prou, sense cap reflexió pròpia es clar, com a simples subordinats. És la mateixa mentalitat que troba absolutament natural que Europa presti a Espanya els diners que necessita, sense tenir cap garantia real de que els hi tornin algun dia (que abans arribarà el Judici Final) simplement perquè això és l'ordre natural de les coses. I els jutges, eurodiputats, i organismes que no pensen com ells, només són que uns ignorants, amb els que cal tenir paciència per anar-los ensenyant com són les coses
  En fi 09/03/2021 7:41 pm
  Vés que al final, no sigui la justícia belga, que se'l carregui a ell. Ai calla que és español y muy español
  RAMON A 09/03/2021 7:42 pm
  Si els belgas no conexien el sistema garrulo amb aquest llarena rebran un curset acelerat de montatge fachorra
  L'OBSERVADOR ASTORAT 09/03/2021 7:42 pm
  R. María del Valle Inclán (1920) "Luces de Bohemia": “Los héroes clásicos reflejados en los espejos cóncavos dan el esperpento. El sentido trágico de la vida española sólo puede darse con una estética sistemáticamente deformada. España es una deformación grotesca de la civilización europea”.
  ? 09/03/2021 7:44 pm
  El llanero es jutge? Encara no sap q’es la injustícia ecspanola la que s’ha d’adecuar a “ l’europea” i no al revés !
  L'OBSERVADOR ASTORAT 09/03/2021 7:45 pm
  BELGIUM: REMEMBER "LÉON DEGRELLE".
  vendetta 10/03/2021 8:24 am
  jaaja kins plors y lladrucs y els ke vindran ajaja pobrets colons ,jojojoj
  Luisnomeacuerdo 10/03/2021 8:42 am
  Magnífico trabajo Señoria, logro meter en el trullo a parte de la banda de golfos fascistas independentistas, se escapó el cobarde y su pandi, pero también caerán gracias a su pericia y perseverancia y a los belgas ya se encarga Europa de ponerlos en su sitio. No hay acción sin reacción ni perdón para los golpistas fascistas. Hora de rebuznar grocñordos lazisnazis.
   uno que vive en Tabarnia 10/03/2021 10:36 am
   el rebuzno debe de ser el unico idioma que dominas, no? los lazis tenemos una ventaja sobre ti, que sabemos mas idiomas
  Doctor Strangelove 10/03/2021 9:01 am
  Bèlgica és a Europa, el que Lepe és a Espanya! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 10/03/2021 10:33 am
   ho diu un titulat
  MarBosch 10/03/2021 9:03 pm
  Aquests del Suprem sembla que estudiaren dret vora en Casado. Per començar les OEE les emet el MINISTERI DE JUSTÍCIA i en el seu nom el/la ministre, no un jutge/tribunal.

Nou comentari